• DOLAR 32.282
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2402.465
  • ...
İstanbul`da `28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları` konuşulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında FETÖ ile ilişkili binlerce yargı mensubu açığa alınmış yüzlercesi de tutuklanmıştı. Söz konusu yargı mensuplarının kumpaslar sonucu neden oldukları mağduriyetler giderilmeyi beklerken, konuyla ilgili çeşitli programlar da düzenleniyor.

Bu münasebetle HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı tarafından Çarşamba günü Zeytinburnu Kültür Merkezinde saat 20.00`de “28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları” konulu bir panel düzenlenecek.

Moderatörlüğünü Serkan Ramanlı ve Münevver Aktaş`ın yapacağı panel, iki bölüm halinde olacak.

Birinci bölümde Esra Elönü, Nuray Canan Bezirgan, Buket Düvenci, Semiha Demir ve Arzu Erdoğral, ikinci bölümde ise Rıdvan Kaya, Yakup Köse, Nevzat Çiçek, Murat Sadak, Kaya Kartal ve Mahmut Kar birer konuşma yapacak.

Düzenlenecek panele ilişkin konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, şunları ifade etti:

“Düzenleyeceğimiz bu panel ile 28 Şubatçılar ve FETÖ yargı mensuplarının dünden bugüne neden oldukları mağduriyetlere dikkat çekmek istiyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ilişkili binlerce yargı mensubu açığa alındı. Kimileri tutuklandı. Tutuklanan bu hâkim ve savcıların neden olduğu mağduriyetler var. Terör örgütü üyeliğinden tutuklanan yargı mensuplarının kumpaslarla cezaevine koyduğu yüzlerce İslami kimlikli mahkûm var. Mağduriyetlere neden olan söz konusu davaların tertip ve kumpaslar sonucu vücuda getirildiği artık su götürmez bir gerçek. Ancak bu davaların sonucunda uzun yıllardır cezaevlerinde olan mahkûmların mağduriyeti hâlâ giderilebilmiş değil. Kamuoyu, başta Adalet Bakanlığı olmak üzere hükümetten bu mağduriyetlerin giderilmesi adına bir beklentisi var. Çocukları, eşleri cezaevinde olan ailelerin beklentileri var ve bunlar giderilmelidir.”

Toplumsal vicdanın harekete geçtiğini ama yetkili mercilerin hâlâ bir adım atmadığını belirten Elibüyük, “Bakın, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yargılananlar ağırlaştırılmış hapis cezaları almalarına rağmen, FETÖ kumpası denilerek salıverildiler. Bununla beraber taltif edilip, milyonlarca lira tazminat da aldılar. 28 Şubatçılar ve FETÖ yargı mensuplarının gadrine uğrayan mahkûmlar ise hâlâ cezaevlerindeler. Hukuk herkese eşit mesafede olmalı. Adalet herkes için işletilmeli. Bugüne kadar yaşanmış mağduriyetler artık zaman geçirilmeden giderilmeli.” dedi.

Çarşamba günü düzenlenecek panele tüm halkı davet ettiklerini belirten Elibüyük, “28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları” hakkında çok daha duyarlı davranılması gerektiğini söyledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir