• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Avrupa`da Müslümanlara `nefret suçları` artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa'da, Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve hoşgörüsüzlük kaynaklı nefret suçları kaygı verici noktaya ulaşırken, bu suçların başında başörtülülere saldırılar ve camilere yönelik kundaklamalar ön plana çıkıyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisinin yayımladığı "2015 Nefret Suçu Raporu"na göre, Avrupa'nın bazı ülkelerinde Müslümanlara yönelik nefret suçları büyük oranda arttı.

Polis kayıtları ve sivil toplum örgütlerinin bildirimlerine dayanan raporda, Müslümanlara yönelik nefret suçları kişilere yönelik saldırı, tehditler ve mala zarar verme olarak sınıflandırıldı. Başörtülülere hakaret ve saldırılar ile camilere saldırılar ve kundaklamalar öne çıkan suçlar olarak gösteriliyor.

Müslümanlara yönelik önyargıların yüzyıllar öncesine dayandığına dikkat çekilen raporda, son dönemde terörle mücadele, küresel ekonomik kriz, dini ve kültürel farklılıklar nedeniyle Müslümanlara yönelik nefret suçlarının "ivme kazandığına" vurgu yapıldı.

Raporda, "Müslüman karşıtı söylemler, İslam'ın terörizm ve aşırıcılıkla ilişkili olduğu ve Müslüman toplulukların varlığının ulusal kimliğe tehdit oluşturduğu tanımlamasıyla ilişkilidir. Müslümanların kültürleri, genel olarak insan hakları ve demokrasiyle uyuşmayan yekpare grup olarak resmediliyor." ifadeleri kullanıldı.

Raporda, ülkeler bazında Müslümanlara yönelik nefret suçlarındaki son durum hakkında da sınıflandırmalara yer veriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir