• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üniversiteli öğrencilerden `meal sınavı` standı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde yapılacak olan “Kur`an Nesline Meal Sınavı” için Muş Alparslan Üniversitesi İlim ve Fikir Topluluğu üye ve gönüllüsü öğrenciler tarafından açılan standa Muş halkı yoğun ilgi gösteriyor.

Sınava başvuru yapanların büyük çoğunluğunun lise ve üniversite öğrencileri olduğunu söyleyen İlim ve Fikir Topluluğu gönüllüsü Hamza Zengin, “Kur`an Nesline Meal Sınavına” yoğun bir ilgi olduğunu söyleyerek ikinci bir stant açacaklarını belirtti.

Zengin, “Başvurular başladığında üniversitede ve şehir merkezinde afiş çalışmaları yaptık. Kayıtlarımız 27 Kasıma kadar devam edecek. Meal sınavı için Muş halkının yoğun bir ilgisi var ama daha çok lise ve üniversite öğrencileri ilgi gösteriyor. Biz topluluk olarak ‘İlim ile bezenmiş fikir sahibi gençlik` sloganıyla yola çıktık. İlim ile bezenmenin yolu da Kur`an`ı okumaktan O`nu anlamaktan geçiyor. Bizler de İlim ve Fikir Topluluğu olarak bu amaçla Kur`an Nesli Platformu`nun düzenlediği meal sınavına elimizden geldiği kadarıyla destek vermeye gayret gösteriyoruz. İstiyoruz ki gençlik Kur`an`ı okuyarak fikir sahibi olsunlar.” İfadelerini kulandı.

Meal sınavına kayıt yapan üniversite öğrencisi Şefik Öztürk ise, “Ne zaman böyle bir sınavla karşılaşsam kayıt yapıyorum. Kur`an`ı okuyup anlamak için önemli bir fırsattır. Platform dereceye girenleri Umreye gönderecekmiş, bu da sınavın başka bir güzelliği… İnşallah ben de kazanırım. Tüm Müslümanlar, hayat kitabımız olan Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeli ve onu hayatında yaşamalıdır.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir