• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
Suriyeli iş adamını gasp edenler FETÖ'cü polisler  çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde geçtiğimiz hafta kendilerini polis olarak tanıtan ve ‘IŞİD’ operasyonu bahanesiyle Suriyeli işadamı Hasan Cafer ve ailesini kelepçeleyip odaya kilitledikten sonra 1.5 milyon dolarını gasp ettikleri iddiasıyla, FETÖ'den açığa alınan bir komiser ile 2 polis ve işadamının damadının da aralarında bulunduğu 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi Değirmiçem Mahallesi'nde ikamet eden Suriyeli Hasan Cafer'in evine 9 Kasım 2016 Çarşamba günü kendilerini polis olarak tanıtan 7 kişi, ‘IŞİD’ operasyonu bahanesiyle Cafer ve ailesini kelepçeleyip odaya kilitledi.

Daha sonra çelik kasadaki 1,5 milyon doları çalarak kayıplara karışan 7 kişinin kimlikleri, olayla ilgili yapılan çalışma ve evin çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarından belirlendi.

Olayın ardından çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucunda, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan komiser Ahmet K. (33) ile şoförü polis Yılmaz T., polis Cengiz B. ile Suriyeli iş adamının damadı Basri G., ağabeyi Mustafa G., Ünal T. ve Ahmet K.  (28) gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin, Suriyeli işadamı Hasan Cafer'in damadı Basri G.'nin organize etmesiyle kendilerine polis süsü verip 1.5 milyon doları çaldıklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin  ardından adliyeye sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir