• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır'da 'Prematüre  Bebek  Günü' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli tarafından, ‘17 Kasım  Prematüre  Bebek  Günü’ nedeniyle düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmada,  erken doğan bebeklerin yeni doğan hekiminin elinde doğmasının önem kazandığı belirtildi.

Prematüre çocuklar hakkında farkındalık yaratmak amacıyla hastane personeli,  mor giyerek Prematüre doğan çocukların aileleri ile beraber pasta dağıttı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Klinikleri Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Asena, “Yapılan bu farkındalık kampanyasında gerek mor giyerek destek veren personelimiz, gerek bu kampanyamızın içinde olan prematüre çocuk sahibi ailelerimiz, gerekse bu riski taşıyan insanlarımızı aynı farkındalık etrafında toplayıp bu minik yavrularımızın minicik de sesi olmuşsak ne mutlu bizlere. Bu minik ve sevimli günde,  minicik elleri ile hayata sımsıkı tutunan bebeklerimizin, yaşamaya dair umutlarını hayat boyu sürdürmelerini diliyorum.” dedi.

Yeni Doğan Bölüm Uzmanı Dr. Kıymet Çelik ise prematüre bebeklerle ilgili yaptığı konuşmada,  "Tıptaki gelişmelerle beraber artık çok erken doğan bebekler yaşama tutunabilmektedir. Ancak ölüm oranındaki ciddi azalmalar ile beraber önemli olan, bu bebeklerin sağlıklı bir şekilde taburcu olmalarının sağlanmasıdır. Bu da iyi bir ekip çalışması ile mümkün olmaktadır. Bu anlamda erken doğan bebeklerin yeni doğan hekiminin  elinde doğması önem kazanmaktadır. Neolotoloji Derneği öncülüğünde bu farkındalık giderek artmakla beraber, hastanemizde de yeni doğan ekibi ve hasta yakınları ile 17 Kasım Dünya Prematüre gününü çeşitli etkinliklerle kutladık.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir