• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
"Hz. Ömer`i günümüz siyasetçilerinin örnek alması gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı kitlesel faaliyetlerle halkın teveccühünü kazanan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından ‘Faruk-u Adil Hz. Ömer` temalı bir program düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Kasım ayını  Sahabe ayı ilan etmesinin ardından tüm yurtta olduğu gibi Bursa`da da çeşitli programlarla Hz. Ömer anlatıldı.

Bursa Ördekli Kültür Merkezi`nde düzenlenen etkinlikte Hz. Ömer`in siyasi ve idarecilik yönüne vurgu yapıldı.

Yunuş Ulaşkın`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, eğitimci İshak Söğüt Hoca`nın Hz. Ömer`in hayatından kesitler aktardığı konuşmasıyla devam etti.

Söğüt, konuşmasında Hz. Ömer`in İslam`a girişini anlattığı konuşmasında, Hz. Ömer`in Peygamber Efendimizi ( sav) öldürmeye giderken hayat bulduğunu ve dirildiğini belirterek, “Hz. Ömer diyor ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) beni tutup sarstığı zaman sanki imanı kalbime yerleştiriyordu. İşte Peygamber Efendimizi öldürmeye giden Hz. Ömer, onda dirildi ve yeniden hayat buldu.” şeklinde konuştu.

Program yapılan sinevizyon gösteriminin ardından, İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (İKRA DER) Genel Başkanı Zeki Aras`ın konuşması ile devam etti.  

Konuşmasında Hz. Ömer`in siyasi ve idari yönetim anlayışından örnekler veren Aras, “Hz. Ömer adaletiyle ön plana çıkmıştır ancak, şöyle bir ayrıntıyı anlatmakta fayda var. Hz. Ömer`i sadece adalet kavramına mahkum etmek, ona yapılmış bir adaletsizlik olur. Çünkü o her yönüyle ümmete örneklik ve rehberlik etmiştir.”dedi.

Hz. Ömer`in yönetim anlayışında özellikle günümüz siyasetçileri ve idarecilerine büyük örneklerin var olduğunu anlatan Aras, Hz. Ömer`in istişareden kamu malına hassasiyetine,  halkın sorunlarıyla doğrudan ilgilenmesinden idari tecrübesine kadar birçok özelliği hakkında örnekler verdi.

İslami değerlerin Hz. Ömer zamanında kurumsallaştığını anlatan Aras, Hz. Ömer`in yeniliklere açık bir idareci olduğunu ve çağın sorunlarına güncel çözümler getirebildiğini vurguladı.

Program Harun Demir`in yaptığı duayla sona erdi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir