• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Batman Valisi aşiret liderleriyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -  Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman`daki aşiret lideriyle TP Kristal Park tesislerinde verilen yemekli toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya  Vali Deniz`in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan ve aşiret liderleri katıldı.

Toplantıda  Batman`ın genel sorunlarının yanı sıra son süreçte ülkede yaşanan olaylar değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Deniz, il ve ilçe belediyelerine yapılan görevlendirmelerin ardından belediyelerin çalışmalarında verimliliğin yanında hizmet kalitesinde de önemli bir artışın olduğunu  ve  Batman Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların sadece mevcut öz kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, belediyelerin asıl görevi olan halka hizmet şiarıyla hareket ettiğini söyledi.

“Bu topraklar kardeşlik hamuruyla yoğrulmuştur”

Vali Deniz, "15 Temmuz FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı halkın dik duruşu takdire şayandır. Söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu tüm ülkede olduğu gibi Batman halkı da darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren meydanlara çıkarak göstermiştir. Bu topraklar kardeşlik hamuruyla yoğrulmuştur. İslam`ın ve insanlığın son kalesi olan ülkemizde birlikteliği hiçbir zaman bırakmayarak birlik ve beraberlik ruhuyla vatanına ve bayrağına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Güzel ruhlu Batman halkımız FETÖ'ye karşı göstermiş olduğu dik duruşu PKK`ye karşı da meydanları doldurarak taçlandırmıştır. " dedi.

“Huzur ve kardeşlik ortamını kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz”

Batman`da yapılan yatırımların da ele alındığı toplantıda Vali Deniz, "İlimizin kalkınması ve istihdamın artması için el ele verip daha çok proje üreteceğiz. Devletimiz bölgemizde  yatırım alanında pozitif bir ayrımcılık sağlamıştır. Bu sayede birçok yatırımcının ilimizde yapmak istedikleri yatırım taleplerinin karşılanması için gerek mevcut Organize Sanayi Bölgesi`nin genişletilmesi, gerekse ikinci Organize Sanayi Bölgesi`nin kurulması için çalışmalar devam ediyor. Bu huzur ve kardeşlik ortamını kimsenin bozmasına müsaade etmeden el ele verip ilimizi daha çok kalkındırıp, istihdama kalıcı çözümler bulmak için var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.

“Çay yatağının ıslah edilmesi ve İluh Deresinin temizlenmesiyle rahat nefes alınacak”

Vali Ahmet Deniz, burada yapılan toplantının ardından   Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürlüğünü ve Türkiye Petrolleri (TP) Bölge Müdürlüğü`nü ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

DSİ Şube müdürlüğü sahasında incelemelerde bulunan Vali Deniz, müdürlük binasına geçerek, Şube Müdürü Bedi İleri ve birim yöneticilerinden kurumun faaliyetleri hakkında brifing aldı.

Kurum yöneticileri ile bir süre sohbet eden Deniz, ilde DSİ`nin birçok alanda yatırım ve çalışmalarının mevcut olduğunu belirterek, kentin ekonomik yönde kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlaması için daha fazla hizmet üretilmesini istedi.

Batman`da DSİ Şube Müdürlüğü tarafından çok önemli projelerin yürütüldüğünü söyleyen Vali Deniz, bu projelerden birinin de  Batman Çayı ve İluh Deresi Islahı projeleri olduğunu vurgulayarak, çay yatağının ıslah edilmesi ve İluh Deresinin temizlenmesiyle birlikte Batman`ın daha rahat nefes alacağını ifade etti.

Daha sonra Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü`nü ziyaret eden Vali Deniz, Bölge Müdür Vekili Güven Tuluğ ile bir süre görüştü. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir