• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Sağlıkçılar 19-20 Nisanda Greve Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Tabip Odası tarafından Gülistan Caddesinde 19-20 Nisan`da yapılacak olan grev için basın açıklaması yapıldı. Saat:13.00`te yapılan açıklamanın ardından Tabipler Odası üyeleri Gülistan Caddesinde vatandaşlara broşür dağıttılar.

 

Açıklama yapan Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, AK Parti hükümetinin iktidarlığı ele aldığından bu yana sürekli olarak anlata anlata bitiremediği iki alanlardan bir tanesinin sağlık sektörü olduğunu belirterek, "Sağlık, alanında yaptığı sağlıkta dönüşüm programıdır. Sağlıktaki dönüşüm programın halk cephesi ve sağlık çalışanları her ne kadar biz sağlık çalışanları olarak bunu farkındaysak da hizmeti alan halk bunun farkında değil, bunların çelişkilerinin farkında değildir." Dedi.

 

Demir, daha önceki açıklamalarında söyledikleri gibi, 1974 yılında Dünya Bankası İMF ve diğer ticaret örgütlerinin bütün dünyaya ve Türkiye dayatmaya çalıştığı bir sistemin tamamen sağlık piyasasının özelleştirilmesi ve kâr sağlayan bir alana dönüştürülmesi mantığı üzerine kurulu olduğunu ifade etti.

 

Demir, "Sağlık harcamaları dış firmalara peşkeş çekilmesi sonucu verilen bir grevdir. Bu açıdan biz hepimiz bunu önüne geçmek ve halktaki duyarlığı artırmak üzere 19-20 Nisan tarihinde Türkiye genelinde bir grev başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

M.Sait Çelik - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri