• DOLAR 32.389
  • EURO 34.623
  • ALTIN 2385.889
  • ...
"Şiddet hak arama aracı değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Baro Başkanı A. Hamit Çakan, siviller de hedef alınarak gerçekleştirilen bombalı saldırılara ilişkin İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu. Çakan, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da PKK tarafından düzenlenen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği, 378 kişinin yaralandığı bombalı araç saldırısına da tepki gösterdi.

Çakan, “En son Diyarbakır'da bir bombalı eylem gerçekleştirildi ve bu eylem nedeniyle 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu eylem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Son dönemlerde özellikle bölgemizde yaşanan ve sivil yerleşim alanlarında gerçekleştirilen bombalı saldırıları kınıyoruz.” dedi.

Bölge halkının, şiddeti hak etmediğinin altını çizen Çakan, “Yaşam hakkına yönelen bu tür saldırılar sivil siyaset alanını daraltmakta ve değersizleştirmektedir. Bütün bir toplumun huzura, barışa ve güven içinde yaşamaya ihtiyacı vardır. Bu konuda herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekmektedir. İbn-i Haldun’un dediği gibi, coğrafya bir kaderdir. Ancak bölge halkı bu şekilde bir kaderi hak etmemektedir. Dolayısıyla burada kime sorarsanız sorun ağızlarından çıkacak ilk kelime, huzurdur.” diye konuştu.

Toplumun güven ve huzur içinde yaşamaya ihtiyacının olduğunu vurgulayan Çakan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölgenin hiç olmadığı kadar bu dönemde barışa, huzura ve normalleşmeye ihtiyacı vardır. Dolayısıyla bölgedeki tüm aktörlere bu konuda çağrıda bulunuyoruz; bölgeye barış ve huzurun gelmesi için ellerinden geleni yapsınlar. Hukuk kurumu olarak şiddeti bir hak arama aracı olarak görmemekteyiz. Özellikle sivil yaşam alanlarında gerçekleştirilen bu tür saldırıların bir an önce sonlandırılması gerektiğine inanıyoruz ve burada bu çağrıda bulunuyoruz.” (M.Fatih Akgül- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir