• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Bulgaristan, Kapılarını TIR Girişlerine Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Trakya ve Balkanlarda kar hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun yağış nedeniyle Bulgaristan ve Romanya’da yollar ulaşıma kapandı. Yolların kapanması nedeniyle Türkiye’nin en önemli sınır kapılarından olan Kapıkule ve Hamzabeyli’de dünden bu yana TIR’lar çıkış yapamıyor. Çıkış yapmak için yola çıkan sürücüler Kapıkule ve Hamzabeyli’deki TIR gümrük sahasını doldurdu. Yetkililerin uyarılarına rağmen yola çıkan başka sürücüler de sınır kapıları önünde uzun araç kuyruğu oluşturdu.

TIR kuyruğu Kapıkule önünde yaklaşık 6 kilometreyi buldu. Sürücüler, Bulgaristan’da kapanan yolların bir an önce açılarak yollarına devam etmek istiyor. Bulgaristan’dan gelen sürücüler yollarda durumun çok kötü olduğunu ve çok sayıda TIR’ın kaza yaptığını söyledi. Ali İhsan Özer, dün sabah saat 08:00’ten bu yana sınır kapısında beklediğini söyledi. Yaklaşık 14 saatten bu yana kontak çalıştırmadığını anlatan Özer, "Bulgar bırakmıyor, Roman kapalı diyorlar. Gelen arkadaşlar Bulgaristan’da yollarda bir tane aracın olmadığını söylüyor. Hollanda’ya gideceğim. Firmam arayıp duruyor. Bu şartlarda yükümüzü teslim edeceğimiz tarafa yalancı çıkıyoruz. İhracat durmuş durumda." dedi.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Çarşamba gününden itibaren gerek Bulgaristan ve gerekse Trakya bölgesinde ciddi bir kar yağışı olduğunu söyledi. Yağış nedeniyle Türkiye tarafından yolun kapanması veya ulaşımı engelleyen bir durum olmadığını kaydeden Sözer, "Bulgaristan tarafından yolların kardan ve buzlanmadan etkilendiği ve tehlike arz ettiği Bulgar tarafı ulaşımı kesti. Yani bizden TIR girişini kesti. Ancak küçük araçların ve diğer araçların geçişine izin veriliyor. Dün geceden itibaren Bulgaristan Türkiye’den TIR’ların geçişine izin vermiyor. Şu anda Kapıkule’de 4 kilometreyi bulan bir TIR kuyruğu var. Yaptığımızın uyarılara rağmen yola çıkan sürücüler sınır kapısı önünde bekliyor. Bulgar tarafı ile temaslarımız var. Alıp almayacaklarını soruyoruz. Araçların alınması için çabalarda bulunuyoruz." diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir