• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
`Bu vahşi katliam tüm insanlığa karşı işlenmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın 9`uncu duruşmasını takip etmek için İstanbul`dan Ankara`ya gelen sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve kadın kuruluşları, duruşma sonrası basın açıklaması yaptı. Adliye binası önünde toplanan kadınlar adına basın metnini Tuba Albayrak okudu.

PKK/HDP`nin çağrısıyla sokağa dökülenlerin Yasin Börü ve arkadaşlarını Müslüman kimliklerinden dolayı işkence ederek katlettiğini ifade eden Albayrak, 6-8 Ekim katliamının tüm insanlığa karşı işlendiğini vurguladı.

Sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve kadın kuruluşları olarak Ankara Adliyesinde olduklarını dile getiren Albayrak, “PKK`nın ve HDP yöneticilerinin yaptığı çağrı ile silah ve sopalarla sokaklara dökülen gözü dönmüş caniler, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Doğu Anadolu ve Güneydoğu`da pek çok yerde katliam yaptılar, sırf Müslüman kimliklerinden dolayı insanları işkence ile öldürdüler. Kurban Bayramının 4`üncü günü olan 7 Ekim 2014 tarihinde, kurban eti dağıtımı yaptıkları sırada, iyilik ve dayanışma için çıktıkları yolda hunharca  katledilen evlatlarımızın hesabını sormak üzere buradayız. O kara günlerde çocuklarımıza, insanımıza reva görülen vahşetin hesabını sormak, adalet çığlığımızı haykırmak için buradayız.” dedi.

“Esas zalimlerin yargılanması ve cezalandırılması için bugün buradayız”

Yasinleri nefretle parçalayan zalimlerin azmettiricilerinin yargılanmasını için davayı takip ettiklerini belirten Albayrak, açıklamasına şöyle devam etti:

“7 Ekim 2014 de yaşları 16 ile 26 arasında değişen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz, iyilik için çıktıkları yolda, yardım dağıttıkları sokakta, mübarek bayram gününde katledildiler. Biz Türkiye'deki sivil toplum örgütlerinde emek veren kadınlar ve anneler olarak, Yasinlerin davasına sahip çıkacağımızı, bu işin peşini bırakmayacağımızı haykırıyoruz. Biz yetimlerin, güçsüzlerin, masum ve mazlumların sesi olarak buradayız. Biz, gencecik fidanlar olarak Yasinleri nefretle parçalayan zalimlerin ve zalimleri azmettiren esas zalimlerin yargılanması ve cezalandırılması için bugün buradayız.”

“Tüm sorumlular hak ettikleri cezayı bulmalıdır”

“Olaya kayıtsız kalan, müdahalede geciken, delillerin karartılmasına izin verenlerin bu davaya dahil edilmelerinin ve hak ettikleri cezayı almalarının da takipçisi olacağız.” diyen Albayrak, “Biz anneler olarak, çocuklarımıza ölümden başka yol bırakmayan kan tüccarlarından hesap sormak üzere buradayız… Hâlâ utanmadan konuşabilen yüzsüzlerin, demokrasi ve barış yalanlarına sığınabilen, Kürt halkını temsil ettiği yalanıyla beslenen düzenbazların, nefret tüccarlarının bize vermeleri gereken hesabı hatırlatmak için buradayız. Başta şehit anneleri olmak üzere hepimiz adalet bekliyoruz. Bu vahşi katliam tüm insanlığa karşı işlenmiştir. Bir daha böyle bir canilik yaşanmasın diye tüm sorumlular hak ettikleri cezayı bulmalıdır. Yasinler için adalet bu toplumun tamamının mesuliyetidir.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel, Zeki Aras – İLKHA)  






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir