• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
`Vahşete seyirci kalan mülki erkânın da yargılanması gerekiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın duruşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "6-8 Ekim kalkışmasının bir vahşete dönüşmesine seyirci kalan kolluk görevlileri ve mülki erkanında mutlaka soruşturmalara dahil edilmesi gerekiyor." dedi.

6-8 Ekim 2014 tarihinde hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın 9'uncu duruşmasını HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yavuz ile Erdal Elibüyük de takip etti.

Davayı başından beri takip ettiklerini söyleyen Yavuz, davaya azmettiricilerin ve o dönem kolluk görevlileri ile mülki amirlerin de dahil edilmesi ve davanın insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamında görülmesi gerektiğine dikkat çekti.

6-8 Ekim saldırılarını 'İnsanlığı katletme girişimi' olarak niteleyen Yavuz, "Türkiye kamuoyu Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesini vicdanlarında mahkum etmiştir. Evet, o katillere ve bu katliamın talimatını vererek insanları sokağa dökerek, bir halkın evlatlarını birbirine düşman haline getiren kin, nefret ve ayrılık tohumları ekerek belki etkileri yüzyıllarca sürecek bir katliamın talimatını veren azmettiricilerin mutlaka yargılanması gerekiyor. Bu mesele sadece bir insanın ya da bir kaç gencin katledilmesi meselesi değil, hunharca insanlığa karşı işlenmiş, topyekun bir insanlığı katletme girişimidir." dedi.

"Mülki erkanında mutlaka soruşturmalara dahil edilmesi gerekiyor"

HÜDA PAR olarak dava hakkında üç yarı hususun altını çizdiklerini vurgulayan Yavuz, açıklamasına şöyle devam etti:

"Birincisi, bu mesele, bu suçlar insanlığa karşı işlenmiş ağır suçlar statüsüne alınmalıdır. İkincisi, olaylarda halkı sokağa dökerek, bu halkın çocukları arasında kin ve nefret tohumları eken azmettiriciler bütün siyasi ayaklarıyla mutlak suretle mahkeme safahatına dahil edilmeli ve soruşturma bu yönde derinleştirilmelidir. Üçüncüsü ise o dönem Diyarbakır'da ve benzeri yerlerde Kobani bahaneli 6-8 Ekim kalkışmasının bir vahşete dönüşmesine seyirci kalan kolluk görevlileri ve mülki erkanında mutlaka soruşturmalara dahil edilmesi gerekiyor. Eğer böyle yapılırsa o zaman bizler mahkemenin adaletli, bir karar vereceği noktasında ümitvar olacağız. (M. Hüseyin Temel, Zeki Aras - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir