• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Diyarbakırlıların bombalı saldırıya tepkisi dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde PKK tarafından patlayıcı yüklü minibüsle gerçekleştirilen bombalı saldırıda evleri hasar gören ve olay yerine çeşitli semtlerden gelen Diyarbakırlılar, gördükleri manzara karşısında tepkilerini dile getirdiler.

Kentin farklı yerlerinden gelerek 11 kişinin hayatını kaybettiği 378 kişinin yaralandığı saldırının boyutunu görüntüleyen Diyarbakırlılar, bu yaşananları hak etmediklerini ifade ettiler.

Evleri tahrip olarak kullanılamaz hala gelen Diyarbakırlılar da kullanılabilir durumdaki eşyalarını toparlayıp kiraladıkları evlere götürüyor.

Öte yandan saldırının yaşandığı bölgede yeteri kadar güvenlik önlemlerinin alınmadığı görülürken, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan binalara giren hurdacıların kullanılamaz hale gelen eşyaları topladıkları kameralara yansıdı.

“Bütün vekillikler onların olsun yeter ki yakamızı bıraksınlar”

İsrail`in Filistin`e yaptığının aynısının kendilerine yapıldığını belirten Diyarbakırlılar, tekilerini dile getirdiler.

Yapılan saldırıya tepki gösteren bir kadın, “Görüyorsunuz, sanki İsrail Filistin`e saldırmış gibi. Biz Müslüman değil miyiz? Bu nasıl bir zulümdür? Bütün vekillikler onların olsun, yeter ki yakamızı bıraksınlar. Seçimlerden bu yana başımıza neler getirdiler? Biz günah değil miyiz? Müslüman değil miyiz? Yüreğimiz parçalanıyor.” dedi.

Bombalı saldırıya uykuda yakalandıklarını anlatan Sultan Yavuzer isimli ev hanımı, kendisinin ve çocuklarının kanlar içerisinde kaldığını söyledi.

“Eşimi yıllardır önce kaybettim, şimdi de sokaklarda kaldım”

Eşini yıllar önce kaybettiğini ve gidecek yerlerinin olmamasından dolayı çocuklarıyla beraber hasar gören evlerinde kaldıklarını belirten Yavuzer, “Sabah uykudayken patlama oldu. Çocuklarımın hepsi kan içerisinde kaldı. Eşimi yıllardır önce kaybettim, şimdi de sokaklarda kaldım. Bunu yapan insan değil. Biz hepimiz Kürt ve kardeşiz. Bu neden yapıldı, biz insan değimliyiz? Birbirimize zarar veriyoruz. Olan halka oluyor. Evim yıkıldı, evimi yapacak durumda değilim. Yetimlerime devlet sahip çıksın. Ayakkabısız, çorapsız sokaklardayız. Hiç kimse elini uzatmıyor. Öldünüz mü kaldınız mı diye soran kimse yok. Cumhurbaşkanına Başbakana sesleniyorum, bize destek çıkın.” ifadelerini kulandı.

“Allah bunu yapanları kahretsin”

Diyarbakır`ın farklı bir ilçesinden geldiğini ve gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü söyleyen Sadık Tekin de “Manzara dehşet verici. Allah bunu yapanları kahretsin. Bu kışın ortasında bu insanları mağdur etmek bir insanın yapacağı bir şey değil. İnsanlık dışı bir manzara. Ayrıca bazı pikapçıların ve evlerini kiraya veren ev sahiplerinin fırsatçılık yaptıklarını duyuyoruz. Bunları da kınıyoruz.” dedi.

“Artık bizim çocuklarımız kullanmasınlar”

Yapılan saldırıların İsrail ve Ermenistan`a yarayan eylemler olduğunu savunan patlamada evi hasar gören Mahfuz Eryılmaz, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu gördüğümüz manzara gerçekten içler acısı. Memleketimize, geçmişte peygamberlerin ve sahabelerin yaşadığı şehre hiç yakışmıyor. İnsanlarımız bunu hak etmiyor. Bu ağır bir cezadır, huzur lazım. Bu yapılan saldırılar Amerika, İsrail ve Ermenistan`a yarayan eylemlerdir. Onların ekmeklerine yağ sürüyorlar. Artık bizim çocuklarımız kullanmasınlar.” (Hüseyin Genel-Emrah Deniz-İLKHA)






























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir