• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Emperyalizme uşaklık edenler halkımızı ateşe atıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Erkan Yavuz-İSTANBUL

PKK`nın Diyarbakır`da HDP gözaltlarını bahane ederek gerçekleştirdiği bombalı saldırıya tepki veren HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) kurucu Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, saldırı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundular.

SORUMLU VE YETKİ SAHİBİ KİŞİLER DAHA FAZLA DİKKAT ETMELİ

Aralarında HDP eş Genel Başkanlarının da bulunduğu 12 Milletvekilinin gözaltına alınmasını değerlendiren Zekeriya Yapıcıoğlu, “Savcılığın, bunları ifadeye çağırmasına bunlar olumsuz cevap vermişlerdi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra ifade vermeye gitseler, durum bu kadar gerginleşmeyebilirdi. Bu saatten sonra da sorumluluk ve yetki sahibi olanların gerginliğin daha fazla artmaması için dikkatli olması gerekir. Halk gerginlikten bıktı. Yargı süreci şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmeli. Yargı gücünü elinde bulunduranların tek hedefi adaleti sağlamak olmalıdır.” şeklinde konuştu.

KAZANAN SADECE SİLAH TÜCCARLARI VE SİYONİST EMPERYALİZMDİR

Emperyalizme uşaklık edenlerin aldıkları destek karşılığında hem kendilerini hem de halkı ateşe attıklarını belirten Yapıcıoğlu, “Bu vahşete imza atanların şehrin en işlek caddelerinden birinde insanların işine, çocukların okullarına gittiği bir saatte böyle bir saldırı gerçekleştirmiş olmaları tam bir vahşiliktir. Bu saldırılar ile kendi altlarını oyuyorlar. Ama bu arada olan, bölge halkına oluyor. En büyük mağduriyeti gariban halk yaşıyor. Bu vahşete imza atanlar, güya gözaltı ve tutuklamaların hesabını soruyorlar. Faturayı halk ödüyor. Ama şunu unutmasınlar, kendileri de dâhil bu eylemlerin kimseye bir faydası yoktur. Gerçi bunu yapanların böyle bir kaygısı da yoktur. Suriye`den ibret almalıyız. Suriye`nin viran olması kime fayda sağladı? Kazanan sadece silah tüccarları ve Siyonist emperyalizmdir.  Emperyalizme uşaklık edenler, aldıkları üç kuruşluk destek karşılığında hem kendilerini hem de halkı ateşe attıklarının artık farkına varsınlar. Allah milletimizi şer odaklarının şerrinden muhafaza etsin.” ifadelerini kullandı.

GÖZALTILAR YANLIŞ POLİTİKALRIN SONUCUDUR

HDP`li vekillere yapılan operasyonu değerlendiren Emin Kardaş, “Bu gözaltılar HDP`li siyasetçilerin yaptığı yanlış politikaların sonucudur. Bunun adına halk dilinde kendin ettin kendin buldun denir. Kürt halkının verdiği yetkiyi, başka emeller uğrunda harcayarak bugünlere geldiler. Mecliste Kürt halkının hakkını ve hukukunu da kullanarak bunları yaptılar. Yaptığımız sağduyu çağrılarını ne devlet duyuyor, ne de HDP/PKK duyuyor. HDP, yaptığı yanlış siyasetin faturasını halka ödetiyor.” dedi.

SALDIRIYI YAPANLAR KİME HİZMET ETTİĞİNİ BİLMİYOR

Yapılan kanlı saldırının Kürdistan üzerinde planları olan emperyalist güçlere hizmet ettiğine dikkat çeken Kardaş, “Bu saldırıyı yapanlar ne yaptıklarını, kime hizmet ettiklerini bilmiyorlar. Yapılan bu saldırının kimseye bir faydası yoktur. Kürt halkına fayda değil büyük zarar veriyor. Ölen, öldürülen Kürt vatandaşlardır, yıkılan evler Kürtlerin evidir. Biz bu saldırıları telin ediyor ve kabul etmiyoruz. Bu saldırılar, emperyalist güçlerin Kürdistan toprakları üzerinde oynadığı oyuna hizmet etmektedir. Bu saldırıyı yapanları ve yaptıranları kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum.” Dedi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir