• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
"15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, bir işgal hareketiydi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in  merkez Şahinbey ilçesinde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Türkiye’de Yönetim Sistemi Sorunu ve Yeni Anayasa Talebi’ konulu seminer  düzenlendi. 

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz başta olmak üzere Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener, seminerdeki konuşmasında,15 Temmuz darbe girişimin bir işgal hareketi olduğunu belirterek, “Bu kadar gözü dönmüşlük, bu kadar milletine ihanet içinde olan başka bir sınıf olamazdı. Bu girişimi alçak grubun kendi başına yaptığını değerlendirmek eksik olur.”dedi.

Türkiye üzerinde operasyonlar yapıldığını belirten Şener, “En son yaşadığımız 15 Temmuz böyle bir operasyondur ve bu operasyona gerçekten milletimizin sağduyusu, gayreti ve Cumhurbaşkanımızın milleti uyarması, bu ahlaksız sınıfın girişimini bertaraf etmiştir. Bu zamana kadar Türkiye darbelere yabancı değil. Türkiye'de 1950’li yıllara kadar tek parti vardı. 1950'den sonra da her on yılda bir askeri bürokrasi Türkiye'de yönetime bir şekilde el koymuştur. Her el koymada kan dökülmemiştir. Sonraya dair idamlar ve hak mahrumiyetleri olmuş. Bunlar ayrı bir şey ama darbe sırasında kan dökülmemiştir. Bu aslında yönetime el koymak için hazırlanmış bir darbe girişimi değildir.” ifadelerini kullandı.

“Alçak grubun kendi başına bunu yaptığını değerlendirmek eksik olur”

15 Temmuz darbe girişiminin sıcaklığını henüz koruduğunu belirten Şener, “Önümüzdeki günlerde de üzerinde tartışacağımız yeni bilgiler ortaya çıkacak. Türkiye'yi bölgedeki terör örgütleri ve uluslararası sistemin işgaline hazır hale getirecek bir gayretti bu. Bu bir darbe girişimi değil, aynı zamanda da bir işgal hareketiydi. Dolayısıyla daha kanlı başladı. Çok acımasız, kime kurşun attığını bilmeden, insanları tarayıp öldürerek şehit etti. Bunu biz canlı olarak yaşadık. Biz hiç bu kadar gözü dönmüşlük, bu kadar milletine ihanet içinde olan başka bir sınıf olamazdı. Alçak grubun kendi başına bunu yaptığını değerlendirmek eksik olur. Bu alçak hainlerin arkasında kimler, hangi gruplar, hangi istihbaratlar, hangi devletler var? Bunlar süreç içerisinde açığa çıkacaktır.”şeklinde konuştu.

 Yeni anayasa çalışmaları

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Şener, konuşmasında şunları söyledi:

“Yeni anayasa milletimizin temsilcileri tarafından hazırlandı. Bunlar önümüzdeki günlerde ilgililerin bu işi meclisten geçirip halkın önüne getirecek, beğenisine sunulacak. Eğer milletimiz bu anayasayı yapar, yürürlüğe koyarsa emin olun önümüzdeki on yılda Türkiye'nin ne kadar şahlanıp, yoluna devam edeceğine ömrü olanlar görecektir.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir