• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Viyana`da `Davet Gecesi` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da İslami hizmetlerini sürdüren Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Davet Camii yönetimi tarafından,  İslam Kardeşliği konulu “Davet Gecesi” etkinliği düzenlendi.   

2013`te hizmete açılan Viyana Davet Camii kuruluş yıldönümünü güzel bir etkinlikle kutladı. Her kesimden gurbetçinin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda yapılan konuşmalarda, İslam kardeşliğinin önemine vurgu yapıldı.

Sunuculuğunu Yusuf Canbay'ın yaptığı etkinlik Hafız Enes Yazıcı`nın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program Davet Camii başkanı Fatih Öztürk'ün selamlama konuşmasıyla devam etti. Konuşmasına ‘Müminler ancak kardeştirler` ayetiyle başlayıp İslam kardeşliğinin Müslümanlar için çok önemli olduğuna vurgu yapan Öztürk, katılımlarından dolayı salondaki herkese teşekkür etti.

İki bölümden oluşan etkinliğin birinci bölümü Vahdet İlahi Grubu`nun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle devam etti. Vahdet ilahi grubu sonrasında Davet Tiyatro Grubu sahnedeki yerini alarak, Yermuk savaşında sahabeler arasındaki İslam kardeşliğini konu alan bir tiyatro sergiledi.

Katılımcıların beğeniyle takip ettiği tiyatro gösteriminin ardından Davet Çocuk Kız İlahi grubu ilahiler seslendirdi. Daha sonra günün anlam ve önemi üzerine konuşmasını yapmak üzere Araştırmacı Yazar Çetin Tufan mikrofona geçti.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Tufan, “İslam aleminin üzerinde akbabalar üşüşüyor. Ölen biz, öldüren biz ama keyf eden başkalarıdır. Çünkü biz kardeşliği birliğimizi unuttuk. ‘Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Onu yaptığınız taktirde bir birinizi seveceğiniz bir şeyi size söyleyeyim mi? Aranızda selamı yaygınlaştırın' diyor Hz. Muhammed (sav). Unutmayın cennete girmek için birbirinizi sevmeniz gerekir ve birbirinizi sevmeniz için de birbirinize selam vermeniz gerekir.  İslam kardeşliğini öncelikle kendi evimizde sağlamamız gerekir. Avrupa'da yaşayan Müslümanlar olarak bugün en büyük sıkıntımız, aile içinde gerçek manada kardeşliği yaşayamamak ve birbirimize karşı saygı ve hürmeti göstermemektir.” ifadelerini kullandı.

Tufan konuşmasını İslam ümmetinin gerçek kardeşliği yaşaması için dua ederek sonlandırdı.

Etkinlik verilen namaz arasından sonra Avrupa Yetim Der Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş'in konuşmasıyla devam ettikten sonra Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve  yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir