• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
Berlin Türk Maslahatgüzarı Alman Dışişleri Bakanlığa çağrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine karşı tepkisiz kalmakla eleştirilen ve aranan FETÖ ilişkili yargı mensuplarını iade etmeyeceğini açıklayan Almanya’nın, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili Berlin Türk Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığa çağırması tepkiyle karşılandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada ayrıca Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in, HDP'li milletvekillerine yönelik gerçekleştirilen gözaltıları, “Türkiye'deki aşırı gerilimi daha da tırmandıracak bir gelişme olarak değerlendirdiği.” bildirildi.

Steinmeier: Türkiye Avrupa konusunda karar vermeli

Türkiye’deki son gelişmeler konusunda açıklama yapan Steinmeier ise Türkiye’den Avrupa’ya yönelik tutumu konusunda karar vermesini istedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’ye Avrupa’ya yönelik gelecek tutumu konusunda karar vermesi çağrısında bulundu. Türkiye’ye Avrupa kapısını her zaman açık tuttuğunu kaydeden Steinmeier, “Ancak terörizmle mücadele siyasi muhalifleri susturmak ya da demir parmaklıklar ardına atmak için bir gerekçe olamaz.” dedi.

Alman hükümeti "gözaltıları kabul etmiyor ve onaylamıyor!"

Almanya Başbakanı Angela Merkel adına bir açıklama yapan Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, ise Türkiye'de HDP'li vekillerin gözaltına alınmalarına ilişkin bir açıklama yaparak, "Türkiye'deki gelişmeler en yüksek seviyede alarm verici." diye belirtti. Seibert, Alman hükümeti "gözaltıları kabul etmiyor ve onaylamıyor" dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da önceki gün Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon ve gazetecilerin gözaltına alınmasını eleştirmesinin ardından Almanya'yı teröre destek vermekle suçlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye yakın zamanda verdiği bir notayla uzun süredir Almanya'da olduğu bilinen FETO üyesi savcıların yakalanarak ülkemize iadesini talep etmiştir. Almanya FETÖ üyesi savcıların iade edilmeyeceğini söylemiştir." demişti. 

Diğer yandan Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer de TBMM’ye gelerek HDP grubunu ziyaret etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir