• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Üniversite öğrencilerinden organ bağışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Organ Bağışı Haftası nedeniyle Üniversitede açılan standa öğrenciler ilgi göstererek, organ bağışı yapmanın önemini vurgu yaptılar.

3- 9 Kasım tarihleri arasının "Organ Bağışı Haftası" nedeniyle Sağlık Bakanlığı nezdinde düzenlenen etkinliklere bir destek de Muş Alparslan Üniversitesi Öğrencilerinden geldi. Öğrenciler Muş Alparslan Üniversitesi, Sağlık Yüksek Okulu ve Muş İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle üniversitede açılan organ bağışı standına yoğun ilgi göstererek organ bağışına dikkat çekti.

Gönüllü olarak standa bakan Demet Aras, binlerce insanın organ bağışına ihtiyaç duyduğu bir ülkede yaşadıklarını belirterek, “Organ nakli bekleyen pek çok hasta yeterli bağışçı olmadığından hayatlarını kaybediyorlar. Biz istiyoruz ki kardeşlerimiz organ bağışında bulunsunlar. Onlar öldüklerinde organları başkalarına hayat versin.” dedi.

Organ bağışında bulunan Songül Güngör, başkalarına hayat olmak için organ bağışında bulunduğunu belirterek, “Ülkemizde organ bağışı bekleyen hastaların sesi olmak istiyorum. Bir gün öleceğimi biliyorum. Benden sonra benim organlarım birinin hayatını kurtarsın. Ben ölünce annesinin ciğer paresi olan ve hastanelerde organ bekleyen birine umut olurum inşallah.” şeklinde konuştu.

Böyle bir şeyi herkesin canı gönülden desteklemesi gerektiğini belirten İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Suat Cucun ise, “Şu anda tüm dünyada böbrek nakilleri, bunu takiben karaciğer nakli ve kalp nakilleri yapılmaya başlandı. Bunların olması ve teşvik edilmesi güzel bir şerdir. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını diliyorum. Hakikaten toprağa gidecek, mezara gidecek organlarımızın, bazı insanlara hayat vermesi, hepimizi öbür dünyada bile mutlu edecektir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet  ediyorum. ” İfadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir