• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
"Akıllarını başlarına alıp, bu millete hizmet etmeliler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede yaşanan olayları, emperyalist güçlerin saldırılarını ve belediyelere kayyum atanmasını değerlendiren Bitlis Valisi Ahmet Çınar, ‘Akıllarını başına alıp bu millete ve insanlara hizmet etmeliler` açıklamasında bulundu.

Makamında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çınar, PKK, DHKP-C, PYD, DEAŞ ve en son kendi omurgamıza beynimize doğrudan içerden saldırı planlayan FETÖ`nün, hepsi aynı dönemde aynı anda ve hep birlikte saldırdıklarını söyledi:

Ovakışla Belde Belediyesi Eş Başkanlarının tutuklanmasının ardından, dün akşam saatlerinde atanan kayyum ile ilgili açıklamada bulunan Vali Çınar şunları söyledi:

“Belediyelerin görevi, halka onurlu bir hizmet sunmaktır”

 “Türkiye'de belli bir kesim, siyaset adı altında çözüm arayacağını bütün ülkemizdeki insanlara beyan ederlerken, maalesef cesaretli ve onurlu bir duruşla barışa yönelik çabalar sarf etmek yerine, taşeron örgütün doğrudan milisliğini, uşaklığını yapmaktalar. Onların propagandacısı olarak çalışmaktalar. Bir kısmı diyorum. Dolayısıyla bizim ilimizde de aynı durumlarla karşılaşıyoruz.

En son olarak Ahlat ilçemizin Ovakışla beldesinde uzun süredir takiple yapılan savcılığımızın bir çalışması neticesinde ev ve iş yeri aramaları, dosyalar, deliller ortaya konmak suretiyle bir operasyon yapıldı. Belediye Başkanı, Eş Başkanı ve Belediyenin 2 meclis üyesi mahkemece tutuklandılar. Tabi tutuklamalar neticesinde hizmetlerin devam edebilmesi ve hizmetlerin verilebilmesi için orada yaşayan halkımızın, insanların mağdur edilmemeleri için mecburen yasalarda öngörülen bir kayyum atamak gerekti. Biz de dün itibariyle Ahlat Kaymakamımızı Ovakışla beldemize kayyum olarak atadık.” dedi.

Vali Çınar, belediyelerin görevi halka onurlu bir şekilde hizmet etmek olduğunu belirterek, devletin imkanlarını halka zulüm eden bir örgütten korkarak ya da hastalıklı bir anlayışla onların tarafına geçerek örgütün eylemlerine, insan öldüren, bomba patlatan, insanlık dışı eylemlerine zemin hazırlamak, lojistik ya da başka türlü destekler vermek belediyelerin görevi olmadığını vurguladı.

“Türkiye, hakikaten büyük bir saldırı ve tehdit altında”

 “Akıllarını başlarına alıp bu millete ve insanlara hizmet etmeliler.” diyen Vali Çınar, “Terörün karşısında dimdik durmalılar. İkiyüzlü olmadan, cesaretle bunu yapmalılar. Ben şahsen kendim şahidim. Belli bir kesim siyasi parti temsilcileriyle birebir oturumlarda, bütün bu yapılanlara, hendeklere, bombalara, Kürt halkına etki eden bu zulümlere karşı olduklarını, ne yapacaklarını bilmediklerini ifade ediyorlar. Sonra buradan çıkıp meydanlarda yine aynı gençleri zehirleyen ifadelerde bulunuyorlar. Burada bir ahlak, bir onur, bir cesaret sorunu var diye görüyorum. Herkesi dünyanın bu en kritik döneminde, Müslümanların sefil olduğu dönemde, bütün onurlarının mallarının, haysiyetlerinin kıymetlerinin egemen emperyalist devletlerce yağmalandığı ve hepsinin bir olup ülkemize saldırdığı dönemde, hep birden Türkiye`ye saldıranların uşaklığını ve taşeronluğunu yapmasınlar.” şeklinde konuştu.

Türkiye saldırıldıkça büyüyen, büyük bir ülke olduğunun altını çizen Vali Çınar, herkesin bu örgütlere karşı birlik içinde olması gerektiğini belirterek, “Türkiye`miz hakikaten büyük bir saldırı ve tehdit altında. Biz millet olarak elbette ki bundan korkmuyoruz. Ama tedbirli ve uyanık davranmak, gençlerimizi ve halkımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek durumundayız. Başımızın 30 yılı aşkın süredir belası olan, Müslüman çocuklarını birbirine kırdıran, bu gariban ve fakir halkımızın evlatlarının geleceğini karartan, onların kendi hayatını karartan egemen ve emperyalist ülkelerin doğrudan, apaçık, utanç verici, rezil bir şekilde uşaklığını yapan bu örgütlere karşı, hepimiz uyanık, dimdik ve karşısında olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir