• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Bu katliamı yapanlar hesap vermelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy/İstanbul

6-8 Ekim katliamının baş müsebbibi Selahattin Demirtaş kendisini bu olaylardan sorumlu tutup hakaret ettiği gerekçesiyle Gazeteci yazar Adem Özköse`ye dava açtı. Bu katliamın sorumlusunun Demirtaş olduğunu milyonlarca insanın bildiğini ifade eden Özköse; “ben milyonlarca insanın kalplerinden, zihinlerinden geçeni ifade ettim.” dedi. Özköse, Demirtaş yargılanacağına suçluya suçlu dediği için kendisinin yargılandığını, bunun da adalet anlayışının sorgulanmasına neden olacağını belirtti.

Demirtaş`ı bu olaylardan sorumlu tuttuğu için mahkemeye çağrıldığını ifade eden Özköse “katile, katil dediğimiz için bize ceza verilecekse bu, adalet anlayışının insanlar tarafından sorgulanmasına neden olur.” ifadelerini kullandı.

“Bu katliamın müsebbipleri hesap vermelidir”

6-8 Ekim olaylarında bir numaralı tahrikçisinin, insanları sokağa çağıran Demirtaş olduğunu vurgulayan Özköse; “6-7 Ekim olaylarına neden olan kişi Selahattin Demirtaş`tır. O insanları sokağa döktü. Bunun neticesinde de Yasin Börü başta olmak üzere birçok kardeşimiz katledildi. Ben de buna tepki gösterdim. Çünkü bu kadar insan katledildiyse, böyle bir katliam, böyle bir cinayet varsa bunların müsebbipleri hesap vermelidir. Silahı sıkan kadar, azmettiren de suçludur; o da ceza alır. 6-7 Ekim olayları ile alakalı bazı kişiler mahkemeye çıkarıldı ama asıl çıkarılması gereken, o insanları bizzat sokağa salan, sokağa çıkaran Selahattin Demirtaş`tır. Yasin Börü ve arkadaşlarının kanları Selahattin Demirtaş`ın elindedir.” şeklinde konuştu.

“Yasin Börü ve arkadaşlarının katili Selahattin Demirtaş`tır”

Demirtaş`ın yargılanmaması bir yana, bir de kendisine dava açtığını belirten Özköse şu ifadeleri kullandı; “Biz de buna tepki gösterdik. ‘Hem millete, hem devlete hesap vermelidir. Bu işin sorumlusu, bir numaralı müsebbibi Yasin Börü ve arkadaşlarının katili Selahattin Demirtaş`tır.` şeklindeki ifademden sonra hakkımda şikâyetçi olmuş. Mahkemeye çıktık. Orada da aynı şekilde tekrarladım. Selahattin Demirtaş`ın provokatör olduğunu, bu insanların müsebbibi, katili olduğunu mahkemede tekrarladım. ‘Bu ifademden dolayı devlet eğer onlarca insanın katili olan Selahattin Demirtaş`a ceza vermeyip, katile katil dediğimiz için bize ceza verecekse, bu adalet anlayışının insanlar tarafından sorgulanmasına neden olur.` dedim.”

“Milyonlarca insanın kalbinden geçeni ifade ettim”

Demirtaş`ın bu katliamdan sorumlu olduğunu milyonlarca insan biliyor diyen Özköse; “Ben milyonlarca insanın kalplerinden, zihinlerinden geçeni ifade ettim. Çünkü Selahattin Demirtaş`ın Yasin Börü ve arkadaşlarının katili olduğunu sadece ben değil, bu ülkede milyonlarca insan düşünüyor. Fakat ne yazık ki şu ana kadar bu konuyla alakalı mahkemeye çıkarılmadı. Bir ara Yasin Börü`nün katilleri diye birkaç kişi yakalanmıştı. Daha sonra serbest bırakılanlar oldu. Bence onlarla birlikte Selahattin Demirtaş da alınmalıydı, yargılanmalıydı. Çünkü burada bir suç çetesi var. Bu suç çetesini azmettiren de Selahattin Demirtaş`tır.” cümlelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir