• DOLAR 32.45
  • EURO 34.662
  • ALTIN 2391.628
  • ...
SON DAKİKA
Polis zırhlı aracına roketatar ile saldıran PKK'li ölü ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Elazığ yolu üzerindeki 75 yol kavşağında polis zırhlı aracına düzenlenen roketatarlı saldırının faili olduğu belirtilen PKK’li ölü olarak ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir polis ile bir bekçinin yaralandığı saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldığı belirtildi.

Yapılan operasyonda 2 PKK’lilin sağ, birinin ise ölü ele geçirildiğinin ifade edildiği açıklamada, “Emniyet güçlerimize yönelik olarak yapılan saldırı sonrasında başlatılan operasyonda; olayın faillerinden olduğu değerlendirilen bir BTÖ mensubu ikametinde yakalanmış, bir BTÖ mensubu ise ikametine girmek üzereyken araç içerisinde yakalanmış, araçta yapılan aramada; bit adet Roketatar ile bir adet kalaşnikof marka tüfek ele geçirilmiş, şahsın girmeye çalıştığı ikamette gerçekleştirilen operasyon esnasında ise; kırsal alandan geldiği değerlendirilen BTÖ mensubu tarafından bina içerisinden operasyona katılan ekiplere yönelik el bombası ile saldırı gerçekleştirilmiştir. Operasyon sonucunda roketatarlı saldırı eyleminin faili olduğu değerlendirilen BTÖ mensubu yanında bulunan bir adet tabanca ve bir adet el bombası pimi ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.” denildi.

Ölü ele geçirilen PKK’linin farklı saldırılarda yer aldığına yer verilen açıklamada, “Ölü olarak ele geçirilen BTÖ mensubu hakkında yapılan araştırmada; şahsın bahse konu roketatarlı saldırının faili olmasının yanı sıra; 31 Mart 2016 tarihinde ilimiz Bağlar ilçesinde Emniyet Özel Harekat Şube Müdürlüğü personelini taşıyan servis aracına yönelik gerçekleştirilen ve 8 emniyet mensubunun şehit olduğu bomba yüklü araç eyleminin faillerinden biri olduğu, ayrıca güvenlik güçlerimize karşı gerçekleştirilen bir çok bombalı araç ve silahlı saldırı eyleminde yer aldığı bilgisine ulaşılmıştır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir