• DOLAR 32.547
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2441.829
  • ...
"Eğitim desteği ile sayıları azalan bakır ustaları yetişiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'e özgü olan en önemli el sanatları arasında yer alan bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılık sanaatının her geçen gün daha da geliştiğini belirten Gaziantep Bakır ve Sedefçiler Odası Başkanı, İŞKUR'dan meslek edinme projesi ile yeni ustaların yetiştiğini söyledi.

Bakırcılık mesleğinin eğitim desteği ile sayıları azalan bakır ustalarının yetişmesine katkı sağladıklarını belirten Gaziantep Bakır ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, öğrenilmesi çok zor olan bu her iki mesleğin yaşatılması için çalıştıklarını belirtti.

Bakır işleme ve sedef kakmacılık kurslarının, bir meslek sahibi olmak isteyen gençler için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Açık, Gaziantep Bakır ve Sedefçiler Odası ile İŞKUR’un yaptığı anlaşma ile bakır ve sedef kursiyerlerinin günlük aldığı 20 TL’nin 30 TL’ye yükseldiğini de açıkladı.

Yeni genç yetenekleri kazanmak için eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Açık, "Biz Oda olarak el sanatları arasında çok önemli bir yere sahip olan bakır işlemeciliğini ve sedef kakmacılığı yaşatmaya çalışıyoruz. Daha önce çırak bulmakta zorlanıyorduk. Fakat verdiğimiz İŞKUR ile birlikte verilen eğitim ile yeni ustalar yetişiyor." dedi.

"Günlük 20 TL'lik ücret de 30 TL'ye çıkarıldı"

Eğitim çalışmalarına daha çok bu mesleklere ilgisi olan gençler ile istihdam edilen bayan kursiyerlerin katıldığını belirten Açık, "Yetenekli kursiyerlerimiz buradaki kurs sonrasında ise istemeleri durumunda bu işi yapmaları için kendilerine iş konusunda yardımcı da oluyoruz. Buradaki kurslarında eğitim alan kursiyerlere günlük ücrette veriliyor. Verilen günlük 20 TL'lik ücret de 30 TL'ye çıkarıldı." bilgisini verdi.

"İŞKUR'un verdiği günlük ücretin artması kursiyerliğe olan rağbeti arttıracak"

İŞKUR'un verdiği günlük ücretin artmasının kursiyerliğe olan rağbeti arttıracağını da anımsatan Açık, "Eskiden verilen 20 TL cep harçlığı 30 TL yapıldı. Bunun amacı ise istihdamı arttırmaktır. Bizde tabi bu durumdan son derece mutlu olduk. Çünkü kursiyerlerin mutlu olması verimlerini arttıracaktır. Günlük 30 TL'nin kursiyerleri buraya daha çok çekeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu. İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir