• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Artuklu Belediye Başkanı esnafı tehdit etti iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Vali Ozan Caddesi Bereket İş Merkezi civarındaki sokaklarda biriken çöp yığınlarının temizlenmesini talep eden esnaf, DBP ve HDP`li belediye başkanı tarafından tehdit edildiği illeri sürüldü.

Yaklaşık 6 aydır temizlik hizmeti görmedikleri için geçtiğimiz günlerde İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan mahalle sakinleri, çöplerin uzun süre temizlenmemesinin, hem turizm kentine yakışmadığını hem de hastalıklara davetiye çıkarttığını ifade etmişlerdi.

Basında yer alan haberin ardından zabıta ve çöpçülerden oluşan 50 kişiyi yanına alan Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, çöp yığınların oluştuğu Vali Ozan Caddesi`ne geldi. Çöplerin temizlenme talimatı veren Belediye Başkanı Irmak, esnafı da tehdit ettiği iddia edildi.

“Psikolojik baskı kurmaya çalıştılar”

Belediye Başkanı Emin Irmak ve yanında bulunan kişilerce tehdit edilen esnaf Abdulvahap Baki, Belediye Başkanı`nın 50 kişilik bir grupla gelip psikolojik baskı uygulamaya çalıştığını iddia etti.

Baki, “Bizim yanımızdaki apartmanın altı çöp doluydu. Biz de o çöplerin toplatılması için İLKHA`ya röportaj verdik. O haber yayınlandıktan sonra belediye başkanı o çöpleri temizlettirdi ama çöpler toplandıktan sonra İLKHA`ya röportaj veren arkadaşların yanına 40-50 kişiyle gelip psikolojik baskı uygulamaya çalıştı.” dedi.

“Belediye Başkanı ‘Bu çöpleri siz temizleyeceksiniz` dedi”

Belediye Başkanı`nın tehditvari bir şekilde konuştuğunu iddia eden Baki, “Belediye Başkanı beraberinde getirdiği 40-50 kişiyle beraber tehditvari bir şekilde ‘Bu çöpler size ait, burası iş yerlerinizin önüdür, vatandaş çöp atıyorsa siz temizleyeceksiniz.` dedi. Belediye başkanı böyle söyleyince bizde temizlik işinin belediyeye ait olduğunu buraya çöp konteynırı bırakması gerektiğini ve iş yerlerimizin önünü daima temiz tutmaya çalıştığımızı söyledik.” diye konuştu.

“Bunun dükkânını kapatın ve ceza kesin”

Belediye Başkanı Emin Irmak`ın yanında getirdiği Zabıta ekiplerine dükkânın kapatılması talimatı verdiğini dile getiren Baki, “Belediye Başkanına temizlik işinin belediyeye ait olduğunu söylediğim zaman belediye başkanı yanındakilere dönerek ‘Bunun dükkânını kapatın ve ceza kesin.` diyerek beni tehdit etti. Bir belediye başkanı nasıl buraya kadar gelip halkı tehdit ediyor anlamış değiliz. Onlar görevini yapsaydı kimse ne şikâyet ederdi ne de röportaj vermeye gerek duyardı. Bu sokaklar 6 ayı aşkın bir süredir temizlenmediği halde halk şikâyet ettiği zaman psikolojik baskı ve tehditlerle korkutmaya çalışıyorlar. Bu durum tam bir skandaldır. Biz sadece sokağımızdaki çöplerin temizlenmesini istedik ama bunlar eleştiri bile istemiyor. Onları eleştirdiğin zaman seni tehdit edip ya da korkutup etki altına almaya çalışıyorlar.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 

İlgili haberi görmek için tıklayınız










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir