• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
İstanbul`da `Gözümün Nuru Namaz` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuran Nesli Platformu İstanbul İl Koordinatörlüğü tarafından ‘Gözümün Nuru Namaz` adıyla düzenlenen programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül ve ‘Namaz Gönüllüleri Platformu` kurucularından Abdullah Yıldız katıldı.

Sunuculuğunu Serdar Ayhan`ın yaptığı program, Hafız İlyas Yeşilmen`in okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlarken, programın açılış konuşmasını araştırmacı yazar Mehmet Ali Gönül yaptı.

 “Namaz sahibini izzet sahibi kılar”

Konuşmasına Kuran Nesli Platformu`na yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürle başlayan Gönül; “Namaz sahibini izzet sahibi kılar, izzetli kılar. Namaz sahibini Allah`a karşı boyun bükmüş, fakat Allah dışında her türlü unsura karşı başını kaldıran yani dik duran kişi haline getirir.” dedi.

“Namaz Allah`ın (cc) hediyesidir”

Namazın ferdi faydalarının yanı sıra toplumsal faydalarına da değinen Gönül, “Namaz aslında sadece sahibini dönüştürmüyor, namaz aynı zamanda toplumu da dönüştürüyor. Toplumu da bir inkılap yaparak dönüştürüyor. Hepimiz namazlarımızda Müslümanların birliği için dua ediyoruz. Namaz günde 5 defa toplumu, Müslümanları bir araya getiriyor. Günde 5 defa bir imamın arkasında yan yana omuz omuza aynı safta durdurabiliyor. Biz hal diliyle tebliğimizi yerine getirmeliyiz. Kal yani dil ile  söyleyenler çok ama bugün toplum hal ile tebliğe daha çok muhtaçtır. En güzel delili de namazdır. En güzel değişimi yapacak olan da namazdır. Resulullah`ın (sav) gözünün nurudur, Allah`ın (cc) hediyesidir, Müminlerin miracıdır.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasından sonra Kuran Nesli Platformu üyesi Zeytinburnu Der gençlerinin hazırladığı namazın önemi anlatan 10 dakikalık bir sinevizyon sunumu yapıldı.

“Namaz tevhidin eyleme dönüşen halidir.”

Programda konuşan  Namaz Gönüllüleri Platformu kurucularından Abdullah Yıldız, “İslam namaz dinidir. Dosdoğru dimdik bu dini ayağa kaldıracak, dinin direği mesabesinde olan tevhid inancının, tüm Peygamberlerin, Efendimize kadar hepsinin insanlığa tebliğ ettiği dinin adı tevhid dinidir, İslam dinidir ve bunların esası namazdır. Allah(cc) Peygamberlik vazifesini verdikten sonra hemen ilk cümle, ilk emir, ilk talimat, ilk ibadet namazdır.” ifadelerini kullandı.

Sahabelerin Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldukları anda, Peygamber in  (sav) onlara namazı emrettiğini belirten Yıldız; “Kim iman ettiyse Efendimiz (sav) ilk olarak söylediği şey namaz oldu. İlk öğrettiği şey namaz. Tevhidin eyleme dönüşen hali  namazdır.” dedi.

İnsanların günahlarıyla  uğraşmadan  namazı anlatmak gerektiğini ifade eden Yıldız; “Bırak, adamın içkisiyle uğraşma, Hicret`in 4`üncü yılında içki yasaklandı. Sen önce namazı anlat. 'La İlahe İllallah`ı anlat. Rabbin ve ilahın Allah`dır de. Sonra namaza başlasın. Namaz onu her türlü fahşadan, münkerden, kötülükten, korur Allah'ın izniyle.” şeklinde konuştu.

Program Abdurrahman Yıldız Hoca`nın  yaptığı duayla sona erdi. (Mehmet Tahir Özsoy/Selman Yıldız-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir