• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Yıllardır kayıp olan kızlarının bulunmasını istiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te 15 Mart 2008 yılında halasına gitmek için evden ayrılan ve bir daha kızlarından bir haber alamayan Fatma ve Cuma Çelik çifti, 8 yıldır 10 yaşında kayıp olan kızları Gül Gonca Çelik’i arıyor. 8 yıldan beri kayıp olan Gül Gonca’nın ailesi kızlarının ölü veya sağ olarak bulunmasını istedi.

Kızlarının bulunması için yetkililerden yardım beklediklerini belirten acılı aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Binali Yıldırım’a seslendi.

Şahinbey ilçesi Kozluca Mahallesi Ubeydullah Sokak'ta ikamet eden Çelik ailesinin 10 yaşındaki kızları Gül Gonca, Çıksorut Mahallesi'ndeki halasının evlerine gitmek için 15 Mart 2008’de evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Kızının kendiliğinden kayıp olmadığını, birileri tarafından kaçırıldığını düşünen acılı baba Cuma Çelik, 8 yıldır hiç usanmadan sokak sokak, cadde cadde kızını aradığını ve kızının bulunması için de yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Yıllardır eşi ile birlikte motosikletle her yerde kızını aradığını belirten Çelik, "Kızım Gül Gonca, 15 Mart 2008 tarihinde halasına gitmek üzere evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Halasına gitmemiş. Biz o gün tüm birimlere bildirmemize rağmen nöbetçi savcılığa da bildirmemize rağmen kızımla ilgili bir gelişme olmadı. 3,5 yıl boyunca motosikletimle kızımı aradım. Hâlen de aramaya devam ediyorum." dedi.

"Benim kızım kaçırıldı"

Kayıp kızı için tüm girişimlerde bulunduğu halde bir sonuç alamadığını söyleyen Çelik, "O gün ben tüm birimlere bildirmeme rağmen bir sonuç alamadık. Hatta Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğüne de bildirdim. Orada memur bana hitaben ’24 saati geçerse biz kayıp yazarız’ dedi. Benim çocuğum kayıp değil. Akli dengesi yerinde olan bir çocuk. Benim kızım kaçırıldı. O gün çocuk şubeye ve nöbetçi savcıya bildirmeme rağmen kızımı aramadılar ve aratmadılar." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan ile görüştükten sonra kızım aranmaya başladı"

Kızının 2008 yılında kayıp olduğunu, fakat kızının 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra arandığını öne süren Çelik, kızını aradığı içinde 2009 yılında da ‘kızımı bulun dediği’ için o dönem görev yapan iki polis tarafından darp edildiğini iddia etti.

Baba Cuma Çelik, "Yani biz kimlere güvenelim. Ben yaklaşık tam 4 yıl boyunca motosiklet ile her yerde kızımı aradım. Ama bir sonuç alamadım. Cumhurbaşkanı ile 2011 yılında görüştükten sonra kızım aranmaya başladı. Ama o dönemin Antep Valisi Erdal Ata bizi bir gün çağırıp konuşmadı. Biz kimlerin kapısını çalalım. Buradan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm yetkililere sesleniyorum. Benim yavruma sahip çıkılmasını istiyorum. İhmal ettiklerine dair bütün belgeler benim elimdedir. Benim kızımı aramadılar. 2011 yılına kadar da benim kızımı asla aramadılar." şeklinde konuştu.

"Kızımın 2013 yılında Bilecik’te bir hastaneye muayene girişi çıktı"

Kayıp kızının Ağrı ve Birecik'te  farklı tarihlerde hastanede muayene girişi yaptığını söyleyen Çelik, "Bana diyorlar ki ‘10 yaşındaki çocuğu sen nasıl bırakıyorsun. Herkesin çocuğu geziyor. Bu memlekette bula bula gelip benim Gül Gonca’mı mı buldu? 2008 yılında Ağrı’da benim kızımın hastane muayenesi çıktı. 2013 yılında da Bilecik’te muayenesi çıkıyor. Şimdi de yanlışlık olduğunu söylüyorlar. Türkiye’de yanlışlık olarak tek benim kızımın mı TC kimlik numarası yanlış giriliyor? Ben buradan Sağlık Bakanına da sesleniyorum. Benim kızımın dosyasına el atmasını istiyorum." diye konuştu.

"Fatma Şahin ile bakan iken görüştüm ama bizi sahiplenmedi"

8 yıl boyunca kızından bir haber alamadığı halde her gün aramaya devam ettiğini ve kızını buluncaya kadar da aramaya devam edeceğini belirten baba Çelik, son olarak şunları kaydetti:

"2008 yılından bu yana hâlâ kızımı arıyorum. Gaziantep’in geneline afişleri ben asıyorum. Özel müfettiş istiyorum. 2011 yılına kadar kızımın dosyasının incelenmesini istiyorum. Ben buradan Cumhuriyet Başsavcısı ve Valiye sesleniyorum. Hiç kimse bize sahip çıkmıyor. Çok gittim, hep kapıdan döndüm. Vali Yardımcısı ile görüşüyorum. Ben adaletin yerini bulmasını istiyorum. Kimseden maddi ve manevi bir destek istemiyorum. Vali bir gün desin ‘ben Gül Gonca’nın evini ziyaret ettim’ ama yok. Büyükşehir Belediye Başkanı ‘çıksın desin ben aileyi ziyaret ettim’ yok. Ben Fatma Şahin ile bakan iken görüştüm. Ama bizi sahiplenmedi."

"Ben sadece kızımın bulunmasını istiyorum"

8 yıldır kayıp olan kızının bir an önce bulunmasını isteyen acılı anne Fatma Çelik ise, ‘Benim 8 senedir ne çektiğimi kimse bilemez’ diyerek, "Ben sadece kızımın bulunmasını istiyorum. Ben zaten bu güne kadar kimseden bir şeyde istemedim. Bundan sonrada hiç istemem. Benim yavrumu sadece bulup getirirlerse bu bana yeter. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyorum. Ben kızımı öpmeye ve koklamaya kıymazdım, 8 yıldır bu acıyı çekiyorum. Onları da Allah’a havale ediyorum. Yeter artık! Kızım bulunsun. Benim kızım kuş olup uçmadı. Kızım durduğu yerde nasıl kayıp olur." diye konuştu.

Kızı Gül Gonca’nın kaybolmadan önce okul dönüşü eve gelirken bir kişinin kendisinin takip ettiğini belirten anne Çelik, "Ben kızıma inanmadım. 2 gün sürmedi kızım kaçırıldı. Bütün kayıpların ve kızımın bulunmasını istiyorum. Ben artık dayanamıyorum. Kızımı her zaman arıyoruz. Her yere afişlerini asıyorum. Birileri de arkamızdan afişleri çıkarıyor. Allah’ını seven benim kızımın afişlerine karışmasınlar. Ben kızımın bulunmasını istiyorum." diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

"Yeter artık! Kardeşime ne olduğunu bilmek istiyoruz"

Gül Gonca’nın ablası İslim Çelik de "Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın bize sahip çıkmasını istiyorum, bize kimse sahip çıkmadı" diyerek şunları söyledi:

"Ben kardeşime sahip çıkmalarını istiyorum. Benim annem 8 seneden beri tek başına çırpınıyor. Hiç kimse annemi ve babamı aramadı. Hiç kimse bize destek çıkmadı. Hiç kimse kardeşimi aramadı. Ben bu aramayanlara seslenmek istiyorum. Lütfen Allah rızası için benim anneme, babama ve kardeşime sahip çıkın. Annem ve babam çok zor durumdadır. 8 senden beri çırpınıyoruz. Yeter artık! Kardeşime ne olduğunu bilmek istiyoruz." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir