• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
Gaziantep`te 15 iş adamı FETÖ`den gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Nizip ilçesinde TUSKON`A bağlı Nizip Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD) üyesi iş adamlarına FETÖ`ye üye oldukları ve maddi destek sağladıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda biri avukat 15 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Nizip`te TUSKON`A bağlı Nizip Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD) üyesi iş adamlarının bu sabah ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi. Operasyonda zanlıların evlerinde arama yapan polis ekipleri çok sayıda belge ile bilgisayar ve dijital veriye el koydu.

FETÖ'ye üye olmak ve maddi destek sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen 15 kişinin emniyetteki sorgularının sürdüğü belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında Murat Kızılaslan ile birlikte FETÖ'nün avukatlığını yaptığı iddia edilen Av. İbrahim Halil Ç. de bulunuyor.

Murat Kızılaslan yaklaşık 9 ay önce düzenlenen operasyonda da gözaltına alınmış ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, gözaltına alınanlar arasında Nizip Özel Medinas Hastanesi`nin eski sahipleri Kızılaslan Sağlık Hizmetleri yöneticileri ile eski hastane çalışanlarının olduğu kaydedildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir