• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
`Koltukta oturmakla belediye başkanı olunmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Vali Ozan Caddesi Bereket İş Merkezi civarındaki sokaklarda biriken çöp yığınlarının yoğun tepki ve şikâyetlere rağmen toplatılması halkı adeta çileden çıkardı.

Aylardır temizlik hizmeti görmediklerini dile getiren mahalle sakinleri, çöplerin uzun süre temizlenmemesi hem turizm kentine yakışmadığını hem de hastalıklara davetiye çıkarttığını ifade etti.

“Belediye işçileri kahvede kâğıt oynuyorlar!”

Çöp yığınlarının, medeniyet şehri olan Mardin`e yakışmadığını söyleyen Murat Akkuş, “Mardin, sözde büyükşehirdir, Büyükşehir`in göbeğinde Yenişehir`de bu manzara yaşanıyor. O masanın arkasında oturmakla belediye başkanı olunmaz. Milleti, esnafı gezmesi ve dertlerini dinlemesi lazım, gelip kendi gözüyle görsün buranın halini. Bugün medeniyet şehri dediğimiz Mardin buna mı layık, bu hizmete mi layık? Belediye Başkanı gelip görsün, belediye çalışanları görsün. Memleketin ne pislik içinde olduğunu görsünler. Disiplin yok, belediye işçileri hepsi kahvede oturup kâğıt oynuyorlar. Mardin`e bu yakışır mı? Bugün gidip Midyat`ı görsünler, Yeşilli`yi görsünler.” dedi.

“Çöpün üzerinde toplanan sinekler yemeğimizin içine kadar giriyor”

Çöp yığınının bitişiğindeki apartmanda kapıcılık yapan Suriye uyruklu Riyat El Arafat da çöplerin etrafa kötü kokular yaydığını, biran önce çöplerin temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Riyat, “Bizim belediyeden ricamız bu çöplerin temizlenmesidir. Burası yenişehirdir, büyük bir bölgedir. Burada toplanan çöpler rüzgârla sağa sola savruluyor. Çöplerde toplanan sinekler yemeğimizin içine kadar giriyor. Bu çöpe bir çare bulmaları gerekiyor. Gelip temizlesinler artık, çöp dökenlere de cezai işlem uygulasınlar. Çöpçüler geliyor, yan caddeleri temizliyor, burayı da temizle dediğimiz zaman ‘Bana ait değildir` diyor. Peki, kime aittir burası, bana mı aittir? Ben mi temizliyeyim? Ben kapının önünü temizliyorum, bütün her yeri temizleyemem ki… Artık yeter burayı temizlesinler.” diye konuştu. (M. Salih Keskin- İLKHA)

 












 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir