• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Halep konulu fotoğraf sergisine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Dabbağoğlu Parkında, Halep’te yaşanan katliamları protesto etmek amacıyla "Annelerin Yüreği Yangın Yerine Dönmüş ve Savaşın Çocukları" adlı fotoğraf sergisi açıldı. 

Yarın akşama kadar devam edecek fotoğraf sergisinde halk yoğun ilgi gösterirken, sergide özellikle katledilen çocuklar ile Beşar Esad'ın ailesiyle çocuklarının yaş gününü kutladığı fotoğraf dikkat çekti.

Konuyla ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan Gazeteci-Yazar Abdulhalim Almalı, bütün Müslümanların bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Almalı, “Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi’nin Suriye’deki vahşetin fotoğraflarını burada sergilemesi, insanlığın gelmiş olduğu noktayı ve insanlığın nasıl bittiğini en iyi gösteren fotoğraflardır. Mazlum coğrafyanın, mazlum halkları hep emperyalist güçlerin petrol çıkarları uğruna kanları akıtıldı. Bölgedeki liderler ve batılı emperyalistlerin piyonları olarak iktidarlarını sürdürdüler. Özellikle çocukların, kadınların ölmesi bu vahşetin sınıra ulaştığı noktadır. Dolayısıyla bütün Müslümanların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Halep'te yaşanan vahşetin vicdanları harekete geçirmesi gerektiğini dile getiren Almalı, “Vahşice katledilen çocukların fotoğrafı, diğer tarafta onları katleden zalim Esad’ın ailesiyle, çocuklarının yaş günü kutlaması yapması bütün bunlar insanlık adına utanç vericidir. Dolayısıyla Van halkı bu sergiyi gezip görmelidir. Orta Doğuda özellikle Suriye’de, son günlerde Halep’te bu vahşeti fotoğraflarla da olsa görüp vicdanını harekete geçirmeli ve duasını etmelidir. En azında fili olmasa da sözlü dualarıyla katkılarının olması lazımdır.” şeklinde konuştu.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi İcra Kurulu Üyesi Hayati Beyde ise açılan fotoğraf sergisinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Beyde, “Bilindiği gibi 5 yıldan beridir Suriye’de ciddi bir katliam ve kıyım yaşanmaktadır. Bu kıyımın en başta mağdurları, sivil insanlar, çocuklar, yaşlılar, anneler, kadınlar katlediliyor. Bizim ve halkımızın bilmesi gereken bir şey var. O da biz zulme ne zaman, ne kadar rıza gösterirsek, zalime ne kadar rıza gösterirsek, zulme o kadar batmışız demektir. Zulme batmayacağız, zulme ses çıkaracağız. Zulüm bizim için karşısında vazgeçilmez ve isyan etmemiz gereken bir olgudur. Bu vesileyle bizlerde fotoğraf sergimizi açtık. Bu fotoğraf sergisinde emeği geçen bütün kardeşlerimizden de Allah razı olsun.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir