• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Şanlıurfa saldırısı ile ilgili 7 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği yaptığı basın açıklamasında geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde bir askerin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili yapılan ev baskınlarında 7 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Açıklamada baskın yapılan evlerde ve olay yerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Şanlıurfa`nın Viranşehir İlçesi Karakuzu Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından 04 Ekim 2016 tarihinde saat 22.15`te Mardin-Şanlıurfa karayolu üzerinde, yol emniyet ve kontrol noktasında EYP araması yapıldığı sırada, mısır tarlasına saklanan PKK`liler tarafından silahlı saldırı yapıldığı hatırlatıldı.

Saldırı sonrası olay yerinde görevli personelinin hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından meydana gelen terör olayını araştırmak ve faillerini tespit etmek maksadıyla Viranşehir ilçesinde 13 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapılmış ve yapılan operasyon neticesinde olayla ilgisi olduğu değerlendirilen, A.B, M.G, A.G, N.A, H.T, H.T, M.V. isimli toplam 7 şüpheli şahıs gözaltına alınmış ve haklarında başlatılan soruşturma devam etmektedir.” denildi.

Ayrıca olay yerinde ve baskın yapılan evlerde ele geçirilen silah ve mühimmat listesi söyle sıralandı: “18 kg yağ tenekesi içerisinde patlayıcı madde, 3 adet içerisinde amonyum nitrat olan piknik tüpü, 2 adet Rus menşeili savunma tipi el bombası, 50 kg amonyum nitrat gübre, 5 dolu, 4 boş olmak üzere toplam 9 adet piknik tüpü”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir