• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kıbrıs'ta türbe yanına yapılan kumarhaneye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Girne'de yer alan Hz. Ömer Türbesi (Sahabe Türbesi)'nin yanına yapımı devam eden kumarhanelere tepkiler gelmeye devam ediyor.

35’e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan “Manevi Havama Dokunma Platformu” üyeleri çevre felaketine son vermek ve Hz. Ömer Türbesi’nin yanında yapımı devam eden kumarhanelere dur demek için imza kampanyası düzenledi.

Kıbrıs’ın dört bir yanından vatandaşlar imza kampanyasına yoğun ilgi gösterirken, kısa bir sürede bin 150 adet imza toplanıldı.

Platform üyeleri toplanan imzaları Başbakan Hüseyin Özgürgün nezdinde Bakanlar Kurulu’na iletilmesi için bugün Başbakanlık’a ilettiler.

İmzaların yanında iletilen mektupta şunlar dile getirildi: “Bu bölgedeki çevre felaketinin son verilmemesi toplum genelinde büyük infiale neden olacağı ve geleceğimizi olumsuz etkileyeceği inancıyla başlattığımız imza kampanyasına da toplumun her kesininden büyük katılım oldu. Kıbrıs’ın dört bir yanından vatandaşlar tepkilerini platformumuzun başlattığı kampanyayı imzalayarak gösterdiler. Bugün sizin nezdinizde Bakanlar Kurulu’na iletilmek üzere ekteki 1150 adet imzayı tarafınıza sunuyoruz. Bölgede ki çevre felaketine son verilmesi ve tedirginliklerimizin giderilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ediyoruz.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir