• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Bingöl'de 'Neden Üniversite' konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesinde düzenlenen ‘Neden Üniversite’ konulu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma katıldı.  

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, Fakülte Dekanları, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun ilginin gösterildiği konferansta açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, yapılan programı çok önemsediklerini belirterek, buna benzer faaliyetlerin sıklıkla yapılacağını söyledi.  Çapak, konferansa katıldığı için Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye davet edilen Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma,  İslamiyeti doğru öğrenmenin yolu Kur'an ve Sünnet olduğunu söyledi.

Konuşmasına Firavun ve Mısır piramitlerinin yapılışından örnekler vererek başlayan Sırma, "O dönem herkes Firavun'a kölelik yapıyor. Kur'an-ı Kerimin belirtiği gibi kendisini ilah olarak tanıyor. Piramitleri küçük bir türbe olarak biliyordum. Ama bir buçuk saatte çıkarabileceğimiz bir dağ gibi. Peki, bu dağ nasıl yapıldı. Tarihçilere göre, bir milyon insan orada ezilmiş bu mezar yapılırken, Kahire’de de taş yok bunları güneyden kölelere taşıtıp getirmişler. Orada çalışan kölelerin çoğu ezilip gitti. Ezilince ‘yaşasın Firavun’ dediler. Ve bir insan için. O insanda kendini Tanrı olarak empoze ediyor. Piramit mezarda kullanılan taşların ağırlığı bir buçuk ton” diye konuştu.

Hangi diktatör ve hangi kral insanları ezmek istiyorsa mutlaka onun sistemini meşru gösteren din adamlarının olduğunu söyleyen Sırma, "Din adamları kaynağını Kur'an'dan almazsa dünyanın en tehlikeli adamı olur. Nitekim 15 Temmuz'da gördük. Birisi kalktı, binlerce insanın yaralanmasına, şehit olmasına neden oldu. Siz birilerini sömürmek mi istiyorsunuz şahsiyetlerini alacaksınız. Onlardan itiraz etme melekesini alacaksınız. Oysa insan haksızlıklara karşı durabilendir. Ama Firavun'un sisteminde bu kalkıyor.” ifadelerini kullandı.

“İslamiyet’i Kur'an ve Peygamberimizin sünnetinden öğreneceğiz”

 "Hz. Âdem’den günümüze 124 bin Peygamber gönderilmiştir." diyen Sırma, daha sonra şöyle konuştu:  "Allah, insanlara doğru yolu göstermek için ilk insandan başlayarak günümüze kadar peygamber gönderdi. Bu Peygamberlerin amacı insanları uyarmak ve onları doğru yola sevk etmekti. İnsanlar, zaman içerisinde Allah’ın varlığını unuttukları için doğadaki güçlü varlıkları kendilerine ilah olarak kabul edip, onlara taptılar. Sonra bu varlıkların yerini insanlar almaya başladı. Bu defa da insanlar kendilerini Tanrı gibi görüp hükmetmeye başladılar. İnsanların Allah’ı unutup başka Rabler edinmesi günümüzde de devam etmektedir. İslamiyet’ten sonra da bu durumlar devam etmiştir. İslam’ı doğru yollardan öğrenmeliyiz. Kur'an ve Sünnet ne diyorsa onu takip etmeliyiz. Onun için doğruyu bulup okuyacaksınız. Doğru olan tek şey de Kur'an ve sünnettir. Yani, İslamiyet’i Kur'an’dan ve Peygamberimizin sünnetinden öğreneceğiz. Kur'an’a ve sünnete sarılırsanız delalete düşmezsiniz."

Kadın haklarına değinen Sırma, Dünya tarihin ilk defa kadın haklarından söz eden insan Hz Muhammed’in olduğunu söyledi.

Konuşmasına Avrupalı bir seyyahın 400 yıl önce Müslümanlarla ilgili sözlerini aktararak devam eden Sırma, “Bundan 400 yıl önce İslam coğrafyasına gelen Avrupalı bir seyyah, ‘Bunlar nasıl insanlar, camiden çıktıklarında ellerinde kâğıtlar hep okuyorlar’ demiş. Evet, aynen öyleydi. O zamanın Avrupa’sında okuma kültürü diye bir şey yoktu. Şimdi bizim durumumuza bakın bir de onların durumuna bakın onlar okuyor. Biz okumayı bıraktık." şeklinde konuştu.

Cehaletin en büyük sebebinin İslam'ın ilk emri olan ‘Oku’ ayetine uyulmamasından kaynaklandığını dile getiren Sırma, “Sonuç olarak cehaletimizin en önemli sebebi bize verilen ilk emre uymamamızdır. Ülkemizde üniversiteler, gençliğin ve yeni neslin yetişmesindeki en etkin kurumlardır. Bu nedenle üniversitelerde verilen sahih kaynaklara dayalı doğru bilgiler, bizleri tarihimizdeki güçlü günlere geri götürecektir.” dedi.  

Sırma, İslam’ı yanlış yerden değil Kur'an ve Sünnet'ten okunması gerektiğini belirterek, "İlk gelen emir nedir? ‘Oku’ Peygamberin son söylediği de okumakla ilgili diyor ki, 'size iki şey bırakıyorum. Kur'an ve onun tatbikatı olan sünnet ona sarılın dalaletle girmezsiniz.'” diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir