• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Fransa`ya Uygulanacak Yaptırımlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yaklaşık 5 saat süren MYK toplantısında Fransa Senatosu`ndaki görüşmeler takip edildi. Toplantının bir bölümüne Kayseri`den gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Davutoğlu parti yönetimine son gelişmeleri ve bundan sonraki süreci anlattı. Tablonun Senato`da katılımın az olmasından dolayı olumsuz olduğu üzerinde duran Davutoğlu, “Sadece tasarıya destek verenler katılıyor. Bundan önceki süreçte de böyle olmuştu. Bu nedenle tasarı çıkar” dedi. Davutoğlu MYK`nın ardından Erdoğan ile 1.5 saat daha görüşerek son gelişmeleri değerlendirdi.
 
‘Sarkozy seçilirse gitmem`
Erdoğan MYK`da “Fransa`ya bir daha gitmem” sözüne de sözüne açıklık getirerek, “Sarkozy bir daha seçilirse gitmeyebilirim” dedi. Toplantıda üyeler ise Fransa`ya sert tepki verilmesi ve yaptırımların da kalıcı olması gerektiği üzerinde durdu. Tepkiyi ve yaptırımları Erdoğan`ın bugünkü AK Parti grup toplantısında vermesi benimsenirken, yaptırımların parti değil devlet politikası vurgulanması öne çıktı. Toplantıda Fransa Senatosu`nun kararına karşı uluslararası bütün hukuki yolların aranması da benimsendi.
 
Tartışılan yaptırımlar
Kulislerde Fransa`ya yönelik 2. etap yaptırım olarak açıklanabilecekler arasında şunlar tartışılıyor:
- Uluslararası bütün hukuki yollar aranacak.
- Yaptırımlar geçici değil kalıcı olacak
- İlk kararda kısa bir süreliğine geri çekilen Türkiye`nin Fransa Büyükelçisi`nin bu defa kalıcı olarak daha uzun süre geri çekilmesi.
- İsrail`e olduğu gibi diplomatik ilişkilerin en az seviyeye indirilmesi.
- Kamu ihalelerine Fransız firmalarının kesinlikle alınmaması.
- Türkiye`nin Fransa`daki askeri ateşesinin geri çekilmesi. Fransa`nın Ankara`daki askeri ateşesinin akreditasyonunun iptal edilmesi.
- Türk hava sahasının Fransız askeri uçaklarına kapatılması.
- Türk kara sularının Fransız askeri gemilerine kapatılması.

Bu haberler de ilginizi çekebilir