• DOLAR 32.246
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2430.587
  • ...
Cumhurbaşkanı: ABD siyasi iradesini kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'deki Türk toplumu temsilcilerine seslenene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerikan siyasetine görünür katkılarda bulunmanız bizler için önemli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındaki ana başlıklar şu şekilde:

O gece (15 Temmuz) Türk milleti, sadece ülkemiz içindeki vesayet odaklarına değil, tüm dünyada şiddetle, silahla güç devşirmeye çalışan herkese büyük bir ders verdi. 

15 Temmuz'un arkasında FETÖ var ama ABD'ye anlatamadık. 85 koli dosya gönderdik. Hala bu teröristi burada tutuyorlar. Temsilciler Meclisi toplantısında FETÖ mensubu bir kişi 15 Temmuz'a anlatmıştır. Nasıl oluyor bu iş?  Biz ABD düşmanı birini parlamentomuzda konuştursak, Amerika buna nasıl bakar?

ABD'deki Feto unsurları tarafından özellikle Kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor. Orada Fetocu birilerini çıkartıp konuşturabiliyorlar. Peki biz acaba Amerika düşmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak, herhalde pek de memnun olmayacaktır.

15 Temmuz'u bizzat darbeyi yapanlardan dinleyecek kadar siyasi iradeyi kaybetmişler.

Şu anda 'Türkiye'de anti Amerikancılık yaygın' diye bize söylüyorlar kendileri. Kusura bakmayın, o milletimizin kararıdır. Niye? Çünkü böyle bir teröristi Pensilvanya'da misafir ettiğimiz takdirde şu anda benim milletimle bir referanduma gidecek olsanız milletim inanıyorum ki en az yüzde 90'ı ile burada 'Amerika bunu burada sakladığına, destek verdiğini göre bizim Amerika'ya olan muhabbetimiz azalmıştır' diyecektir.

KOBANİ VE ABD

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani'ye iki uçak dolusu silah indirdi Amerika; Biden'e bundan haberin var mı dedim yok dedi benim haberim var dedim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir