• DOLAR 32.221
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2421.242
  • ...
Mardin ASP İl Müdürlüğü basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Mardin İl Müdürlüğü binasında İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk’ün katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kurumun bugüne kadar Mardin’de ve faaliyet gösteren başta Nusaybin olmak üzere diğer ilçelerde gerçekleştirmiş olan çalışmalarla ilgili genel bir değerlendirmede bulunuldu.  

Kurumun çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü belirten İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, özellikle Nusaybin ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Nusaybin operasyonu vatandaşları yormuştur. Biz bürokratları daha çok yordu. Sayın Valimizle koordinasyonlu olarak çalıştık. Kurum olarak girmediğimiz bir alan yok.  Operasyon zamanında Sosyal ekonomik destek vererek risk aldık. Çünkü vatandaş orada mağdurken bizim burada elimizi taşın altına koymamız gerekirdi.  Kanun ne yetki veriyorsa bunu sonuna kadar kullandık. Hükümetin ve Bakanlığın yaptığı bu program kapsamında 5 milyon 706 bin lira gibi bir para dağıtıldı. Bunu bazı kesimler desteği Birleşmiş Milletlerin ve belediyenin dağıttığı şeklinde söylentiler çıkardı. Bu parayı ne Birleşmiş Milletler ne belediye dağıttı. Bu para Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın talimatıyla geldi ve valimizin talimatıyla bu paralar ödendi. Nusaybin’deki operasyon zamanında evde bakım hizmeti alan vatandaşlarımızın adres değişikliği nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için çalışmalar yaptık.”

Toplantıda kurumun devam eden projeleri hakkında bilgi veren İl Müdürü Yardımcısı Mahmut Badur ise kurumlarına bağlı 7 kuruluş bulunduğunu ve buralarda 352 çalışanlarının olduğunu söyledi.

Kurumun yatırımları ile ilgili bilgiler aktaran Badur, “Kızıltepe Sosyal Hizmet Merkezi şu an çalışıyor ama binası kiralık. Şu an merkezimizin yeni binasının inşası sürüyor. Midyat’ta aynı şekilde projemizin inşası devam ediyor. Bunları Ocak ayında açmayı planlıyoruz. Mardin ve ilçelerimizde engellilere evde bakım,  sosyal ekonomik destek,  danışma rehberi, koruyucu aile, evlat edindirme, özel kreş, gündüz bakım evleri, çocuk kulübü, şehit yakınlarına ve gazi ailelerine hizmet, eğitim ve danışmanlık, doğum yardımı gibi hizmetlerimiz bulunmaktadır.” dedi.

“Nusaybin’de zarar tespit çalışmaları sürüyor” 

Nusaybin’de saha çalışmalarının halen devam ettiğini belirten Badur, “Nusaybin’de başlayan sokağa çıkma yasağının ilk günü itibariyle kurum olarak bütün elemanlarımızı sahaya sürerek hem psikolojik hem de yardım konularından yardımcı olduk. Çalışmalar neticesinde yaklaşık olarak 13 bin aileye ulaşarak her türlü desteği sağladık.  Nusaybin’de sahada çalışmalarımız kesintisiz olarak devam ediyor. Göç ederek Cizre, İdil ve Nusaybin’den Mardin’e gelen 300 kişiyi 4 aylığına İŞKUR işbirliğiyle istihdam ettik. Nusaybin’de zarar tespit çalışmaları sürüyor.  Çalışmalar sonucunda tespit edilen 722 hanenin zararı kurum olarak gerekli bilgiler alındıktan sonra zararları ilgili kurumlara iletildi. Nusaybin’de Dul, engelli ve yetim maaşları askıda, bunların askıda olması vatandaşların gelir kapılarının kapanması demek. Bunların tekrar sağlanması için çalışmalarımıza hız verdik. Burada birçok işimizi askıya aldık. Önemli olan Nusaybin’in toparlanması, eski düzene girmesidir.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir