• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Mahkum ailelerinin cezaevi görüşleri engellendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezaevinde tutuklu bulunan yakınlarının bayram açık görüşü için Mardin`in Nusaybin ilçesinden Şırnak`a saat 06.00`da yola çıkan aileler, büyük bir şok yaşadı. Kentin girişinde kurulan güvenlik noktasında durdurulan aileler, yaklaşık 8 saat bekletildikten sonra “izin yok” denilerek şehre girişlerine izin verilmedi. 

Saatlerce bekleterek eziyet ettiler

Saatlerce beklemek zorunda kalmalarına rağmen yakınlarını göremeden geri dönmek zorunda kalan aileler, duruma tepki gösterdi. Bayram öncesi kendilerine açık görüş yapılacağının bildirildiğini ve bunun için de sabah erkenden yola çıktıklarını dile getiren aileler, güvenlik noktasında saatlerce bekletilerek kendilerine eziyet edildiğini söylediler.

Bu durum din, vicdan ve insanlıkla bağdaşmıyor

Çektirdikleri eziyetlere rağmen cezaevi görüşlerine izin verilmeyerek geri gönderildiklerini kaydeden aileler, bu durumun din, vicdan ve insanlıkla bağdaşmadığını ve kendilerine yıllardır yapılan zulümlerin devamı niteliğinde olduğunu belirttiler.

“Asfaltın üzerinde aç ve susuz bir şekilde bekletildik”

Şırnak Cezaevinde bulunan oğlu Kadri Can`ın görüşüne giden ancak görüşmelerine izin verilmeyen anne Erzane Can, “Bayram öncesi bize ‘görüş var` dediler. Bunun üzerine bizde bayram açık görüşü için Şırnak`a gittik. Bizler habersiz gitmemişiz. Şehrin girişinde kurulan güvenlik noktasında tam 9 saat bekletildik. Bu yaşlı halimizle sıcak havada, asfaltın üzerinde aç ve susuz bir şekilde bekletildik. Perişan olduk. Allah`tan korksunlar.” dedi.

“Sevinçle yola çıktım, ağlayarak geri göndüm”

Yaklaşık bir yıldır oğlunu göremediğini belirten Anne Can, “Ben bir yıldır oğlumu göremiyorum. Bu bayram sevinmiştik, göreceğiz diye… Ama yine olmadı. Şırnak`a kadar keyif içinde gittim. Bu sefer oğlumu göreceğim diye umutlanmıştım.  Fakat gittiğimizde kuyrukta bekletildik. Sabah 06.00`dan saat 15.00`e kadar bekledik beklemesine ama izin vermediler. Sevinçle yola çıktım, ağlayarak geri göndüm. Eve varıncaya kadar ağladım. Allah hakkımızı bırakmasın.” diye konuştu.

“Gözü yaşlı bir şekilde bizi geri gönderdiler”

“Eğer bize görüş yok denilseydi, gitmeyecek ve üzülmeyecektik.” diyen Anne Can, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce bize görüş var denilerek çağırıyorlar, sonra da gidince görüş yok diyerek bize zulmediyorlar. Gözü yaşlı bir şekilde bizi eve geri gönderiyorlar. Allah şahittir ki eve geldiğimizde yorgunluktan kendimden geçtim. Eğer adalet, kanun varsa yeter artık. Eğer bunu bize zülüm etmek için yapıyorlarsa Allah bu zulmü onların yanına bırakmasın.”

“Çoluk çocuk hepimiz perişan olduk”

Mahkûm Zeki Şinağo`nun eşi Hayriye Şinağo ise saatlerce kendilerinin bekletildiğini belirterek, yapılan muamelenin zulüm olduğunu dile getirdi. Şinağo, “Görüşe gelin demelerine rağmen bizi görüşe almadılar. Kuyrukta bekleyen bazı araçların geçişine izin veriliyordu ama biz görüşçülere izin verilmedi. Küçük çocuklar vardı yanımızda, çoluk çocuk hepimiz perişan olduk.” dedi.

Hatırlanacağı üzere Kurban Bayramı münasebetiyle açık görüşten faydalanmak amacıyla önceki gün diğer mahkûm aileleriyle birlikte 16 yıldır cezaevinde bulunan eşi Celal Işık`ı ziyaret etmek için Batman`dan, Siverek T Tipi Kapalı Cezaevine giden Edibe Işık da cezaevi idaresi tarafından görüşe alınmamıştı.

Bölgedeki kent ve ilçe girişlerine konulan güvenlik noktalarındaki aramaların ağır aksak yapılmasının halkı mağdur ettiğine dair de yine farklı haberler basına yansımıştı. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA) 

 




















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir