• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
`Sevdiklerimizden onca yıldır ayrı bayram geçirmenin hüznünü yaşıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumunda bulunan 28 Şubat ve FETÖ mağduru yakınlarının bayram görüşüne katılan aileler, görüş sonrası İLKHA`ya yaptıkları açıklamada, yeniden yargılanma yolunun açılmasını ve gelecek bayramları onlarla geçirmek istediklerini söyledi.

Sevdiklerinden onca yıldır ayrı bayram geçirmenin hüznünü yaşadıklarını dile getiren mahkum Hüseyin Güney`in kız kardeşi Ayşegül Serik, ağabeyinin İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine konulduğuna dikkat çekti.

Ağabeyinin 23 yıldır cezaevinde olduğunu hatırlatan Serik, “Cezaevine ağabeyimi ilk görüşlerine geldiğimde henüz çocuktum. Şimdi ise çocuklarımla birlikte görüşüne geliyorum.  Artık ağabeyimin de kendi çocuklarını sevmesini istiyoruz. Ağabeyimin yaşı kırk oldu. Araştırsınlar, gerçekten ağabeyimin hiçbir suçu yok. Biz adalet istiyoruz, yeter artık. Annem yaşlandı, görüşüne gelemiyor ve her geldiğinde de çok sıkıntılar çekiyor. Yeniden yargılama istiyoruz. FETÖ`nün kumpasları sonucu cezaevine atıldı. Onları tutuklayan hakim ve savcılar cezaevindedir. Yeniden yargılama istiyoruz.” dedi.

“Yeter artık, yeniden yargılama istiyoruz”

Ağabeyi Abdurrahim Doksal`ın da 16 yıldır bir FETÖ mağduru olarak cezaevinde olduğunu vurgulayan Halise Doksal, “Bizler de FETÖ mağduruyuz. Ağabeyim şu an torun sahibi oldu. Annem ve babam vefat etti ama ağabeyim onları göremedi. Biz de devletten yeniden yargılama istiyoruz. Onların özgürlüklerini istiyoruz. Artık onlarda çocuklarını, torunlarını sevsinler. Artık ağabeylerimizi, kardeşlerimizi cezaevlerinde görmek istemiyoruz. Yeter artık.” diye konuştu.

“Biz adalet istiyoruz, af istemiyoruz”

Henüz 17 yaşındayken cezaevine giren oğlu Mehmet Aksa`nın şu anda yaklaşık 40 yaşında olduğunu söyleyen Baba Naif Aksa, “Ben sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyorum; FETÖ mağduru olan tüm mahkumlara yeniden bir yargılama istiyorum. Müebbet ceza alan Ergenekonculara kanun çıkartılıp onları yeniden yargıladılar ve serbest bıraktılar ama suçsuz olan bu mahkûmları bırakmıyorlar. Bunların suçu Kürt ve Müslüman olmak mıdır? Eğer Türkiye`de İslamiyet suçsa bizler suçları kabul ediyoruz ama suç değilse bunu Cumhurbaşkanının ve Başbakanının vicdanına bırakıyorum. Biz adalet istiyoruz, af istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Cezaevi yollarında yaşlandım”

Cezaevinde olan oğlu Turgay Bilge`den 42 ayrı bayram yaşadığını dile getiren anne Hayriye Bilge ise şunları söyledi: “Cezaevine oğlumu görmeye geldim. 42 bayramdır oğlum yanımda değil. Onu çok özlüyorum. Cezaevi yollarında gidip gelmekten yorulduk. Cezaevi yollarında yaşlandım. Oğlum 21 yıldır içerdedir. Oğlumun hiç suçu yok, sadece İslami hizmetlerde bulunmuş. FETÖ kumpas kurdu. FETÖ`nün adamları gece evimize baskın yapıyorlardı, seccadelerimize, yataklarımıza basıyorlardı. Oğluma işkence yapılıp gözleri bağlı şekilde ona dosya imzalatmak istiyorlardı. Oğlumu işkenceyle öldürdükleri kişinin üzerine götürüp ‘sende bu kâğıtları imzalamazsan bizde seni onun gibi yapacağız` diyorlardı. Bunların hakkını kim verecek? Hiçbir zaman af dilemiyoruz, bir şey yapmamışlar ki af dileyelim. Onların bizden af dilmesi gerekiyor. Onlara bu cezayı verenler de yargılanıyorlar, inşallah idam edilirler.”

Kardeşi Hüseyin Güney`in 17 yaşında gözaltına alınarak 40 gün işkenceden geçirildiğini aktaran Abdulhalık Güney ise, Bugün 17 yaşındaki birini işkenceye aldığınız zaman siz ne isterseniz o kabul edecektir. Kardeşim kaçırılmıştı, bize de söylenmiyordu. Ben sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakandan şunu talep ediyorum; biz af dilemiyoruz. Yeniden yargılasınlar ve suçları varsa suçlarını çeksinler.” dedi.

Babasıyla birlikte ailesinin ve akrabalarının neredeyse tüm fertlerinin cezaevine girdiğini ifade eden Muaz Özdemir isimli çocuk da yeniden adil bir yargılama talebinde bulundu. (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik- İLKHA)

 






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir