• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Partilerden HÜDA PAR`a bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayramlaşma programları kapsamında siyasi partilerden gelen heyetleri HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Ankara İl Başkanı Reşat Uşar karşıladı.

AK Parti adına Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu başkanlığında bir heyet, Saadet Partisi adına tanıtmadan sorumlu Atik Ağdağ, Demokratik Sol Parti adına da Genel Başkan yardımcısı Hasan Uğurtürk başkanlığındaki heyetler HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret ettiler.

Ziyarette yapılan konuşmalarda HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından Türkiye'de oluşan mutabakat ruhu ve kardeşliğin muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.

Adalet ve kardeşliğin tesisi için adımların atılması gerektiğini belirten Demir, "Bu ruhun sadece darbe gibi olağanüstü durumlar dışında, genel anlamda Türkiye siyasetine ve toplumuna kazandırılması gerekir. Bunun için adaletin ve kardeşliğin gerçek manada tesis edilmesi için gerekli olan tüm adımların atılması, bu ruhun oluşmasına engel olan hususların özellikle anayasada ve genel anlamda da tüm mevzuattan çıkarılması gerekir. Bu zafer halkın zaferidir ve halkın birlik ve bütünlüğünün mutlaka tahkim edilmesi gerekir." dedi.

"Görevden ihraç edilen veya tutuklanan hakim ve savcıların imza attıkları kararlarının mağdurları halen cezaevlerinde"

"Darbeye karşı halkın duruşu tam anlamıyla bir halk devrimidir." diyen demir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu devrimin çalınmasına izin verilmemelidir. FETÖ üyelerinin cezaevlerine konulması yetersizdir. Yıllardan beri devletin ana arterlerinde konumlanmış bulunan bu yapılanmanın sebep olduğu mağduriyetler çok büyüktür ve toplumun tamamına teşmil olmuştur. FETÖ'nün lider ve üyelerinin içeri alınması ile beraber bu yapının 20 yıldan beri bu ülkede yaptıkları tahribatlarının sonuçları ile beraber de kaldırılması, kardeşliğin tesisi ve halk devriminin sonuca ulaşması açısından kazanılmazdır. Bu yapılmadığı sürece süreç tamamlanmış olmayacaktır. Görevden ihraç edilen veya tutuklanan 3 bin, 4 bin hakim ve savcıların imza attıkları kararlarının mağdurları halen cezaevlerinde bu mağduriyeti çekmeye devam etmektedirler."

28 Şubat Ve FETÖ mağduru ailelerin kendilerinden destek islediğini söyleyen Demir, "Bu mağdurların mağduriyetlerinin kaldırılması, yıllardan beri devam eden zulümlerinin bitirilmesi noktasında kamuoyunda çok büyük bir beklendi meydana gelmiştir. Bu beklentinin boşa çıkarılmaması, seslerinin yetkililer tarafından işitilerek makes bulması kaçınılmazdır. Hem Genel Merkezimize hem de illerdeki teşkilatlarımıza her gün bu mağdur aileler gelerek seslerinin işitilmesi için bizden destek istiyorlar." şeklinde konuştu.

"Fırat Kalkanı operasyonu hakkında da ciddi endişelerimiz var"

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonu hakkında da konuşan Demir, "Fırat Kalkanı operasyonu hakkında da ciddi endişelerimiz var. Suriye, çok hassas bir süreçten geçmektedir. Elbette ki tüm ülkelerin kendi sınırlarını koruma, halkının can ve mal güvenliğini koruma hakkı vardır ve bu hakkın kullanılması gayet doğaldır. Ancak Suriye'de bu operasyonun başka cephelerin de açılmasına, karmaşıklığın ve savaşın daha da büyümesine sebep olmaması için tüm tedbirlerin alınması gerekir. Özellikle yakın komşularla ilişkilerin bozulmasına neden olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

"Amerika ve batının bize rota belirlemesine izin verilmemelidir"

Demir son olarak, "Obama'nın talepte bulunduğu Rakka'ya da Türkiye ile beraber operasyon yapılmasını çok riskli, gereksiz ve Türkiye'ye menfaatine olmayacak tehlikeli bir macera olarak görüyoruz. IŞİD ile savaşı Türkiye'nin sırtına yüklemek gibi batının idealinin gerçekleşmesine izin verilmemelidir. Suriye ve diğer yakın coğrafyamızı ilgilendiren büyük sorunlarda artık Amerika ve batının bize rota belirlemesine izin verilmemelidir." dedi.

AK Parti Milletvekili Ahmet Gündoğdu da HÜDA PAR'ın hassasiyetlerine katıldığını belirterek, "Özellikle mağdur ailelerin dramı bizim açımızdan çok önemlidir. Onlara söyleyin, sizin sesiniz duyulmuş ve bu mağduriyetin giderilmesi için düşünülmeye başlanmıştır." dedi.  (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir