• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Yapıcıoğlu Kobanili ailelere `Yasin Börü` anısına kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle Umut Kapısı Gıda Bankası tarafından başlatılan “Yasinler kurban dağıtmaya devam ediyor” kampanyası kapsamında, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Diyarbakır`a göç eden ve aralarında Kobanililerin de bulunduğu Suriyeli ailelere kurban eti dağıttı.

Merkez Yenişehir ilçesi Çölgüzeli Mahallesi`nde bulunan kurbanlık kesim yerine gelen Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, 6-7 Ekim Kobani bahaneli olaylarda katledilen Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz`ün fotoğraflarının olduğu önlüğü giyerek hazırlanan kurban eti poşetlerini aldı.

Buradan Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi`ne geçen Yapıcıoğlu, çoğunluğu Kobanili olmak üzere Suriye`den göç eden 9 aileye kurban eti verdi.

3 yıl önce Kobani`den kaçarak Diyarbakır`a sığınan 7 kişilik bir aileyi ziyaret eden Yapıcıoğlu, PKK`nin 6-7 Ekim 2014 yılında Kobani bahanesiyle Diyarbakır`da olaylar çıkardığını hatırlattı.

Yapıcıoğlu, “2 yıl önce Kobani bahanesiyle Diyarbakır`ı karıştırdılar. Bir çok insan öldü. Onlardan biri de Yasin Börü`ydü. Onlar da kurban eti dağıtıyordu. Dağıttıkları insanlar da Kobani`den, Haseki`den gelen ailelerdi. Oradan kaçan ailelere yardım yapıyorlardı. PKK`liler onları katlettiler. Biz de madem onları şehit oldu, onların anısında kurban eti dağıtacağız, dedik.” diye konuştu.

Kobanili aile de katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için üzüntülerini ve taziyelerini ileterek HÜDA PAR heyetine yaptıkları yardım için teşekkür etti.

Yapıcıoğlu ardından Hama şehrinden Diyarbakır`a gelen elektrik mühendisi Muhammed Cercenazi`nin evini ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmada Suriye`deki olaylara değinen Yapıcıoğlu, Suriye`de büyük bir fitnenin boy gösterdiğini belirterek, “Allah hayır kapıları açsın. Bu musibetin bir an önce kalkması için dua ediyoruz. Bu mübarek günlerde inşallah dualarımızı artıracağız. Bu fitne büyük bir fitne. Suriye`de başladı. Korkumuz, genişleyerek diğer taraflara da sirayet etmesi ama inşallah bir gün bu ateş sönecek. Herkes evindeki bir tas suyu bu fitne ateşinin üzerine dökerse bunun sönmesi çok yakın bir zamanda olur.” dedi.  (Hamza Adiyaman, Mehmet Bozdaş- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir