• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Düğün saldırısında ölenlerin mezarları başında ağıtlar yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Beybahçe mahallesinde bir düğün gecesine yönelik gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 56 kişiden 48'inin defnedildiği Yeşilkent Mezarlığı'nda yakınlarını arife günü ziyaret edenlerin Kürtçe ağıtları yürekleri dağlarken, acılı aileler  idrak edilecek olan Kurban Bayramına hüzünlü girmenin acısını yaşadı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Beybahçe Mahallesi'ndeki Nurettin-Besna Akdoğan çiftinin kına gecesinde gerçekleştirilen canlı bombalı saldırıda 56 kişi hayatını kaybetmiş, 92 kişi de yaralanmıştı. Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden 48’inin bulunduğu Yeşilkent Mezarlığı’nı sabahın ilk saatlerinden akşam saatlerine kadar ziyaretçi hiç eksik olmadı.

Menfur olayın üzerinden 22 gün geçmiş olmasına rağmen ailelerin acılarının tazeliğini ilk günkü gibi koruduğu görüldü.  Patlamada ölenlerin yakınları, arife gününde mezarlığı ziyaret etti. Ölen 48 kişinin yan yana definedildiği mezarlıkta ortaya çıkan tablo ise yürekleri dağladı.

Mezarlardan yükselen Kürtçe feryatların birbirine karıştığı mezarda, gözyaşları  sel oldu. Ailelerden kimileri ise yakınlarının mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyup  dualar etti.

Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve İl Müftüsü Ahmet Çelik, kalabalık bir heyetle akşam saatlerine doğru mezarlığı ziyaret ederek acılı ailelerle bir süre sohbet ederek  sabır diledi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik’in okuduğu Kur’an’ı Kerim ve yaptığı duanın ardından heyet mezarlıktan ayrıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir