• DOLAR 32.245
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2441.517
  • ...
Arefe günününde kabristanlara ziyaretçi akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı öncesi arife gününde ikindi saatlerinden itibaren Batman’daki mezarlıklar, yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarla doldu taştı.

Batmanlılar, ilde bulunan mezarlıklara özellikle de Karşıyaka ve Asrı Mezarlıklarına akın etti.

Arefe günü mezarlık ziyaretinin daha iyi olduğunu düşünerek ölülerine Kur’an-ı Kerim ve dua okumak isteyen Batmanlılar, adeta kabristanlarda adım atacak yer bırakmadılar.

Mezarlıklara giden yolların elverişsiz olması ise yollarda tıkanmalara neden oldu.

Trafik ekiplerinin yoğun çabasıyla trafik akışı sağlanmasına rağmen yollarda oluşan araç izdihamından dolayı trafik zaman zaman tıkandı.

Mezarlık ziyaretleri için gelen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri bisküvi ve şekerleri çocuklara dağıttı. 

Mezarlık ziyaretinde bulunana Hayrettin Velioğlu, "Bugün Arefe günüdür Allah'ın izniyle yarın Kurban Bayramıdır. Bu nedenle mezarlık ziyaretinde bulunduk. Yarında her bayramda olduğu gibi bayramlarımız mezarlık ziyaretlerinden sonra başlayacaktır. Her zaman arefe günlerinde, Perşembe günleri ve bayram günlerinde her zaman kabristanlara ziyaretlerde bulunuyoruz."dedi.

Her arefe günü mezarlık ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Abdulsellam Velioğlu ise şunları kaydetti:

 "Ziyaretlerde başta şehitlerimizi ve diğer yakınlarımızı ziyaret ediyoruz. Afere günleri gibi bayramlarda da ziyaretlerimizi yapıyoruz. Ziyaretlerimizde Yasinler, Fatihalar okuyup dualar ediyoruz.” (M. Sait Çelik – İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir