• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Başörtülülere Takdir Be ve Başörtüsü Hediye Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 20 Ocak`ta yarıyıl tatili nedeni ile dün karnelerini alan ve tesettürlü okula giden kız öğrencilere İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İHÖP)tarafından tesettürlü öğrencilere takdir belgesi ve başörtüsü hediye edildi.

Kız öğrencilere hediyeleri Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği Eyüp Peygamber Temsilciliğinde verildi. Takdir belgelerini ve başörtüleri YAR-DER kadın kolları Başkan yardımcısı Esma Bilen verdi. Burada tesettürlü öğrencilere hitaben konuşma yapan Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR-DER) Başkanı İ.Halil Bilen, "Biz gerçekten sizin tesettürünüzle gurur duyuyoruz. Örtünüz sizin başkalenizdir. Sizler toplumun temel taşlarısınız eğer bir toplumun temel taşları sağlam olmazsa o toplum mutlaka yıkılmaya mahkûmdur. Ayeti kerimede Allah`ın emri olan tesettüre riayet ederseniz asıl takdiri ahirette Allah verecektir. Şeytan ve şeytanlaşmış insanlar kaleniz olan tesettüre girebilmek için fırsat kollarlar. Yani en ufak bir delik arıyorlar o kaleye girebilmek için, siz sakın bu kaleyi düşmana kaptırmayın." şeklinde konuştu.

Daha sonra tesettürlü okula giden kız öğrencilere takdir ve başörtüleri hediye edildi. Kız öğrencilerinin okuduğu ilahilerden sonra herkes dağıldı.

Mehmet Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir