• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
"Sağlıklı bir bayram için beslenmemize dikkat edelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme ile ilgili uyarılarda bulunarak, bayramda sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğunu söyledi.

Yazı, “Bu önemli günlerin sağlıklı bir şekilde geçirilebilmesi için vatandaşlarımızın beslenmesine dikkat etmesi son derece önem arz etmektedir. Özellikle de Kurban Bayramı'nda bayram geleneklerimizden olan tatlı ve şeker tüketimine ek olarak kırmızı et tüketiminin de miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker) gibi hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir.”dedi.

Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılmasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Yazı, sağlık çalışanlarının da olası hastalık durumlarına karşı her bayram olduğu gibi bu bayramda da görevinin başında olacaklarını söyledi.

Hastanelerin acil servislerinin bayramda mesai yapacağı bilgisini veren Yazı, vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir şekilde bayramını geçirmesi için hastanelerin acil servisleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimlerinin 24 saat görevlerinin başında olacaklarını söyledi.

Yazı, “Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan bayramların, milletimizin birliğine, beraberliğine, barış ve huzuruna, milli ve manevi değerlerde bütünleşmesine, fitne ve terörün bitmesine vesile olmasını diliyor. Ülkemizi korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Başta Gaziantep halkı ve sağlık çalışanları olmak üzere tüm Müslüman kardeşlerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini temenni ederim.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir