• DOLAR 32.236
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2449.44
  • ...
3. Köprüden Sonra, 3. Havaalanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul için 3. havaalanı gündemde. İlk öneri CHP’den geldi. İstanbul’a yapılması düşünülen 3. havaalanı projesi gündemdeyken, Trakya’yı da kapsayacak yeni bir havalimanı için Kırklareli’nin Babaeski ilçesi önerildi.
 
Gazeteport`un haberine göre CHP Kırklareli milletvekili Mehmet Kesimoğlu bu amaçla hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
 
Kesmimoğlu kanun teklifinin gerekçesinde, Tekirdağ Çorlu’daki askeri-sivil havalimanının atıl kaldığı, İstanbul’a yakın yeni bir havalimanının ise, Çorlu’yu körelteceği gibi, Trakya’nın ihtiyacını da karşılamayacağı vurgulandı.
 
Kanun teklifinde, Babaeski Kırklareli karayolu bölgesinde bir havalimanı inşa edilmesi ve proje çalışmalarına başlamak amacıyla Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı bütçesine bir milyon lira ödenek eklenmesi öngörülüyor.
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, da İstanbul`a 3. havalimanının Türkiye`nin gündeminde olduğunu ve çeşitli kuruluşlar tarafından ön hazırlık yapıldığını açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir