• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Kamu Bankaları İyi Gün Dostu(!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- İl milletvekilleri, Van Valisi, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası genel müdür yardımcıları, KOSGEB 2. Başkanı ve Kredi Garanti Fonu Genel Müdürünün katıldığı koordinasyon toplantısını değerlendiren VATSO başkanı Mirza Nadiroğlu, "Kamu bankaları esnafı hayal kırıklığına uğrattı" dedi.
 
Van`da yaşanan deprem felaketinin ardından, ekonomik ve sosyal yaşamın durma noktasına geldiğini ifade eden Nadiroğlu, "İlimizde deprem nedeni ile yaşanan ekonomik kriz tüccar ve esnafımızı derinden etkilemiştir. İş dünyamız belki de daha önce hiç olmadığı kadar zor durumu düşmüştür. Bizler ilk günden bu yana bu sorunların aşılması için gerekli tüm girişimlerde bulunarak, tespit ettiğimiz sorunların çözümü için gerekli mercilere ulaşmaya çalıştığımızı belirtmek isteriz." dedi.
 
Bu zor sürecin ancak herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz yapması ve hızlı hareket etmesi ile atlatılabileceğinin vurgulayan Nadiroğlu, "Kamu kurumlarının bu anlamda daha etkin olması son derece önem kazanmaktadır. Özellikle finans sektörünün özel sektöre önayak olması durumunu önemsemekteyiz. Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki kamu bankaları başta olmak üzere birçok kamu kurumu bu zor dönemde adeta sınıfta kalmıştır." dedi.
 
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Öncelikle toplantıdan beklenen verimin elde edilmediğini ve beklentilerin hayal kırıklığı ile sonuçlandığı kanaatimi ifade etmek isterim. İlimizde yaşanan ekonomik sorunların kredilendirme süreçlerinin Sayın Başkanımıza intikal ettirilmeden çözüme kavuşturulması en büyük beklentimizdi. Zaten Milletvekillerimize, Bakanımız Sayın Ali Babacan`a ve diğer ilgili tüm bakanlarımıza, Sayın Başkanımızın ilimizi önemsediği bilgisinin ulaştığını ve sorunların çözümü konusunda talimatlarının bulunduğunu biliyoruz. Sayın Başbakanımıza bu meyanda sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Malum olduğu üzere ilimizde benzeri görülmemiş bir deprem felaketi ve buna bağlı olarak vatandaşlarımızda ciddi bir deprem sendromu yaşanmaktadır. Şunu net olarak ifade etmemiz gerekiyor, Büyüğü 7.2, 15 ten fazla 5 ve üzeri şiddetinde olmak üzere toplam 7000`i aşkın artçı deprem bu ilde meydana gelmiştir. Burada olağanüstü bir durum söz konusudur. Bu durumu anlayabilmenin en güzel ve en kolay yolu herkesin kendisini bizlerin yerine koymasıdır. İşte o zaman bizleri anlayabilme durumu söz konusu olacaktır. Özellikle bürokratlar mağduriyetimizi ancak empati yaparak hissedebilirler. Bizim bürokratlardan beklentimiz budur."
 
Açıklamada, kamu bankalarının kendilerinden bekleneni yerine getirmediklerinden dolayı hayal kırıklığı yaşanacağı ve Van`ın toparlanmasının güçleşeceği ifade edildi.
 
Mahmut Aytekin-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir