• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
"Mahallemizdeki moloz alanının yeşil alana çevrilmesini istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde bulunan 40 mahalleden biri olan 19 Mayıs Mahallesi kentin en eski mahalleleri arasında yer alıyor. Batman’ın kenar mahallelerinde biri olarak bilinen 19 Mayıs Mahallesi'ne belediye tarafından beklenilen hizmetin yapılmadığını dile getiren mahalle sakinleri, çevrelerindeki moloz alanlarının yeşil alanlara çevrilmesini istiyor.

Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi eski futbol sahasının yıkılmasının ardında moloz alanına dönüşmesine tepki gösteren mahalle sakinlerinden Vedat Yavuz, yetkililerin bu alanı yeşil alana çevrilmesi gerektiğini söyledi.  

Mahallelerinde yeşil alanların eksikliğinden yakınan Yavuz, "Yeşil alan olması beklenen arsa eskiden okulun top sahası olarak kullanıyordu. Şu an moloz alanı olarak kullanılıyor. Okul burayı terk etti ve boş bıraktı. Bu boş arsa kapımızın önüdür. Sabahtan akşama kadar çocuklar bu pis alandadırlar. Bu arsa çöplük değildir ama bütün mahalle kendi pisliğini atıyor. Okulun bahçesi diye bıraktılar, sağda solda kim inşaatla uğraştıysa molozlarını ve çöplerini bu alana getirip attı. Bu çevrede bulunan Yahya Kemal Bayatlı Lisesi, Şehit Öğretmenler ana, ilk ile ortaokulu ve 19 Mayıs ilk ile ortaokul öğrencileri, mahallede bulunan yaklaşık 5 bin çocuk 8 senedir hep bu alanı kullanıyor."dedi.

Özellikle öğrencilerin molozların ve çöplerin içinde oyun oynadıklarını dile getiren Yavuz, "Çocukların sabah akşam bu molozların içine girmesi yazıktır. Yılda en fazla bir defa belediye temizlikçi gönderiyor buraları temizliyor. Çocuklarımız ve tüm öğrenciler çöplük içindeki sokaklarda dolaşıyorlar. Yetkililerden buraların temizlemesini istiyoruz. Özellikle belediyeden bir temizlikçinin bu sokakları temizlemesini istiyoruz. Batman'ın başka mahalleleri gelişiyor ama biz hep yerimizde sayıyoruz. Mahallemizde neredeyse hiçbir yatırım yapılmıyor. Yetkililerden isteğimiz mahallemizin temizlenmesi ve moloz alanlarını yeşil alanlara çevirmeleridir. Bizim çocukların da yeşil alanlarda oynamaya hakkı vardır. Mahallemizde bulunan tüm okulların ortak alanı olan bu boş arsa yaklaşık 6 bin metrekaredir. Bir park alanı olmaya çok müsait durumdadır. Tüm mahallenin isteği buraların değerlendirilmesidir." ifadelerini kullandı.

Mahallelerine bir park yapılmasını isteyen Davut Şahin, "Görmüş olduğunuz pislik gözümüzün içindedir. Hafriyat şirketleri maliyeti ucuza getirmek için bu molozları boş buldukları en yakın araziye döküyorlar. 19 Mayıs Mahallesi’nde çocuklarımızın oynayabileceği yeşil bir alan yok. Bu arsa boş, devletindir ve değerlendirilmesini istiyoruz. Buranın yeşil alana çevrilmesini istiyoruz. Boş araziyi devlet değerlendireceğine hafriyat şirketleri değerlendiriyor. Burası 19 Mayıs Mahallesi’nin tam göbeğidir. Fakat hiçbir çalışma görmüyoruz. Yetkililerin duyarlı olmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bir diğer mahalle sakini Musa Yalçın da şunları ifade etti: "Molozlarla dolu olan arsanın temizlenmesini ve yeşil alan olmasını istiyorum. Buralar hep çöplük içerisindedir. Çocuklarımızın oynayabileceği bir alan yok. Yetkililerden bu arsanın temizlenmesini ve park yapılmasını istiyoruz." (M.Sait Çelik - İLKHA)  





















Bu haberler de ilginizi çekebilir