• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Demirtaş: Kayyumu çalıştırmayacağız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde “Belediyelere Kayyum” yasasına ilişkin HDP/DBP tarafından yapılan ortak basın açıklamasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yasanın geçmesi halinde belediyelere atanacak kayyum görevlilerini çalıştırmayacaklarını belirtti.

Demirtaş, ayrıca bölgedeki meslek odalarını da hedef gösterip, bu süreçte herkesin safını görmek istediklerini belirterek, sert bir ifadeyle “Renginizi belli edin kardeşim” dedi.

Demirtaş, “Parmak sayınız bu yasayı çıkartmaya yetse bile siz yerelde kayyumu belediye başkanı olarak çalıştıramayacaksınız, bunun fiilen olanağı yok. Ben buradan bütün belediye personellerine, sendikalara, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına, barolara çağrı yapıyorum. Bütün emekçilere ve bütün halkımıza; sizi tanımayan, sizin oy verdiğiniz, sizin seçtiğiniz belediyeyi görevden alıp onun yerine bir memur atayan zihniyeti siz de tanımayın. Kayyum atanmış belediye çalışamayacaktır. Bunu kesin olarak söylüyoruz.” diye belirtti.

Demirtaş: Renginizi belli edin kardeşim!

Meslek odaları ve baroları hedef alan Demirtaş, meslek gruplarının renklerini belli etmeleri gerektiğini söyleyerek, “ ‘Biz kayyumdan memnunuz kayyum gelsin bizi yönetsin’ diyorsanız renginizi belli edin kardeşim. Gün ortacılık dönemi değildir. Herkesin tarafını bilmek istiyoruz.” dedi.

“Kayyumu kabul etmeyeceğiz, çalıştırmayacağız”

Demirtaş, “HDP grubu olarak parlamento içinde elimizden geleni yapacağız. Parlamento dışında da yasanın uygulamaya geçmesi halinde her türlü meşru direnişe halkımız hazır olmalıdır. En önde, en başta biz kayyumu kabul etmeyeceğiz, kayyumu çalıştırmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Tuncel: Tavrımızı her alanda göstereceğiz!

Yasayla ilgili bir konuşma yapan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise “AKP hükümeti halkın kendi iradesiyle kendi emeğiyle seçtiği belediyelere yasayla zorla el koyarak Kürt sorununu çözeceğini zan ediyorsa ya da Türkiye’yi demokratikleştireceğini zannediyorlarsa yanılıyor. Aksine bu; yeni çatışmanın, yeni sorunların, yeni krizlerin ateşlenmesi demektir. Biz defalarca uyardık. Buna karşı tavrımızı her alanda göstereceğiz dedik.”

“Önümüzdeki dönem zorlu bir dönem olacak.” diyen Tuncel, “Bu yasa karşısında tabii ki direneceğiz. Şimdi yasanın geçmemesi için sözümüzü söylüyoruz. Yasa geçtiği anda yok hükmünde görüp buna karşı bulunduğumuz her yerde direnişte olacağımızın altınızı çiziyoruz. Her türlü saldırı karşısında direniş hattında olacağımızın altınızı çiziyoruz. Biz uyarıyoruz, devlet gerekeni yapar veya yapmaz; ortaya çıkacak sorumluklar onlara aittir.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan HDP/DBP’nin yaptığı ortak basın açıklamasından kısa bir süre sonra Diyarbakır-Mardin-Batman 3 Yolu Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda şu ana kadar 7 kişi hayatını kaybederken 60’a yakın sivil de yaralandı. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir