• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Elazığ`da `15 Temmuz darbe girişimi`  konulu panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadın ve Demokrasi Derneği ( KADEM) tarafından bugün saat 18.00`da Elazığ Kültür Park Mamüratül Aziz konferans salonunda,” Ulusal ve Uluslararası Boyutuyla 15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu panel düzenlendi. Konferansta ülke tarihinde yaşanan darbelerin siyasi ve ekonomik olmak üzere birçok soruna yol açtığı belirtildi.

Moderatörlüğünü Gökhan Tuncel`in yaptığı etkinliğe konuşmacı olarak Prof. Dr. Rahmi Karakuş, Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz katıldı.

Etkinlikte darbelerin toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlara sebep olduğu anlatıldı.

Etkinlikte KADEM Elazığ Temsilcisinin  yaptığı açılış konuşmasında, “ 15 Temmuz gecesi bütün farklılıklarımıza rağmen birlikte hareket etmemiz bize yakışandı. Bizler ne olursa olsun milli iradeye sahip çıkacağız. Bundan sonra önemli olan bu birliktelik ortamının korunabilmesidir.” dedi.

Belediye Başkanı Yanılmaz da yaptığı konuşmada, darbe girişimi başarılı olsaydı ortaya çıkacak siyasi sonuçları ele alarak, ” Bu darbe girişimi önceki darbelerden çok daha farklı. Eğer bu darbe gerçekleşseydi, yönetime ordu değil de emperyalist güçler el koyacaktı. Millet bunu bildiği için ortak hareket ederek meydanlara indi. “ ifadelerini kullandı.

Program, etkinliğe katılan vatandaşların soruları cevaplandırılarak bitti.( Ebubekir Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir