• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Öğrencilerin e-devlet şifresi kuyruğu çileye dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÖSYS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteyi kazanan öğrencileri kayıt telaşı sardı. Birçok üniversite, kayıtlarını e-devlet üzerinden yaptırırken öğrenciler, sisteme girmek için gerekli şifreyi PTT’den alabiliyor.

Batman'da da sadece merkez PTT'de verilen e-devlet şifresi için yüzlerce öğrencinin oluşturduğu yoğunluk çileye dönüştü. PTT önüne akın eden öğrencilerin oluşturduğu kuyruk yüz metreyi geçti.

Öğrencilerin mağdur olmaması için merkez PTT’de sadece öğrencilerin şifre alma işlemleri gerçekleştiriliyor.

Konu hakkında bilgi veren PTT Batman Merkez Müdürü Nihat Atılgan, “Üniversite kayıtlarını internet üzeri yapmak için öğrenciler e-devlet şifresi alıyor. Geçen hafta şifre alma işlemine başlayan öğrenciler, şifre almayı son güne bıraktılar. E-devlet şifresi vermek için bütün gişelerimizi başka işlem yapmayıp sadece e-devlet şifresi veriyoruz. PTT'nin diğer işlemlerini merkezde bulunan 8 şubemize yönlendiriyoruz. Şubelerin şifre verme yetkisi yok.” diye konuştu.   

Saatlerce kuyrukta beklediğini ve daha yüzlerce kişi önünde olduğunu belirten Muhammed Merdan Gönül, “PTT'ye e-devlet şifresini almaya geldim. Batman'da birçok PTT şubesi olmasına rağmen sadece merkez PTT'de şifre alınabiliniyor. Son gündür biraz sıkıntı çekiyoruz. Bu durumların yaşanmaması için yetkilileri el atmasını istiyoruz. E-devlet şifresi ile kayıt yapılacağını son günlerde öğrendim. Araya Cumartesi Pazar günleri girince PTT'ler kapalıydı ve bugün haftanın ilk günü şifre almak için kuyruk metrelerce uzadı.” ifadelerini kullandı.

Fereç Batu ise şöyle konuştu: “Üniversite kaydımı yapmak için e-devlet şifremi almaya gelmişim. Biz burada bir rezalete şahit olduk. Böyle bir rezalet olamaz. Merkez PTT harici bu işlem başka yerde yapılamıyor. Böylesi bir durumda şubelerden de destek alınmalıydı. Bu rezaleti kınıyoruz.” (M. Sait Çelik- İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir