• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
HÜDA PAR Heyeti Lübnan`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy- Doğruhaber

LÜBNAN - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Tevhid Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban`ın davetlisi olarak Lübnan`a gitti. Üç gün süren ziyaret kapsamında İslam`i kurum ve kuruluşların yanı sıra eğitim merkezlerini de ziyaret eden Şahin, Beyrut ve Trablus`ta bir dizi temaslarda bulundu.

İslami ilimlerle ilgili üniversite ve medreselerle ilgili araştırmaların da yapıldığı ziyarete İttihad-ul Ulema Kurucu Üyesi Suat Yaşasın ve Remzi Uçar da iştirak etti. İttihad heyeti ülkede bulunan alim ve cami imamlarını ziyaret ederek Büyük Mansuri Mescidi İmamı Şeyh Ali Şüblî ile bir araya geldi. 

Şahin: ‘Müslümanlar birbirlerinin tecrübelerine muhtaç`

Yaptığı ziyaretlerde Şahin, İslam dünyasındaki farklı yapılarla diyaloglara önem verdiklerini ve Müslümanların birbirlerinin tecrübelerine muhtaç olduğunu, İslami miras ve müktesebattan istifade etmek istediklerini, Lübnan'ın da bu konuda önemli bir okul olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Tevhid Hareketi Kurucusu merhum Şeyh Said Şaban'ın kabirini de ziyaret eden Sait Şahin ve beraberindeki heyet ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir