• DOLAR 32.385
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2405.094
  • ...
“Türkiye yollarını ayırma kararı verebilir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Norveç televizyon kanalı NRK`ya konuşan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland, Türkiye`deki muhalefetin de darbe girişiminin ardından yeterli desteği görmemekten endişe duyduğunu belirterek ‘‘Charlie Hebdo ve Avrupa`da diğer saldırılardan sonra, bunların hepimize karşı yapılmış saldırılar olduğunu söyledik.

Ancak Türkiye`de 250 insan ölmesine rağmen, hiç kimsenin yanlarında olmadığı duygusundalar. Ülkedeki muhalefet Türkiye`ye gösterilen yetersiz desteğin Avrupa`yı, Türkiye`deki gelişmelerde sadece seyirci konumuna getirmesinden endişeli`` diye konuştu.

Beraberindeki heyet ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye`yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet liderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile görüşen Thornbjörn Jagland ‘‘Ziyaretim sırasında Türkiye`deki insan hakları konusundaki endişelerimi açık şekilde belirttim. Ancak siz darbe girişimini kınamıyorsanız bunda bir inandırıcılık olmaz. Muhalefet darbe girişiminden sonra Avrupa`nın gelecekteki gelişmeler üzerinde etkisinin azalacağını söylüyor. Bu benim de korktuğum bir durum.`` dedi.

Thornbjörn Jagland ‘‘Şu an yapılması gereken en önemli şey Türkiye ile hem hükümet, hem muhalefet hem de halen aktif olan insan hakları kuruluşları ile açık bir diyalog yürütmektir`` diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir